900 elever SMS'ede til lærdom om klima

Den stort anlagte folkeskole-SMS-konkurrence der løb af stablen i dag mødte stor interesse og få tekniske problemer.

Mere end 900 elever på 283 hold fordelt på 51 skoler landet over deltog i dag i FREEZE! Den store SMS-klimajagt. På fire timer brugte de deres mobiltelefoner til at SMS’e og tage billeder for klimaets skyld.

”Det er gået over forventning. Især når man tænker på, at det er første gang, vi prøver det,” siger Ea Eskildsen, projektleder hos Dansk Naturvidenskabsformidling der har udviklet konkurrencen med teknisk assistance fra Computopic.

Det eneste problem har været, at den store mængde SMS’er, eleverne har sendt, som svar på en række klimaspørgsmål, har belastet systemet så meget, at nogle af beskederne har været lidt længe undervejs.

”Vi har valgt at udvide deadline, indtil alle besvarelser er kommet ind. Vi har fået 75 procent nu,” siger Ea Eskildsen ved konkurrencens slutning.

På de unges præmisser

Konkurrencen var et led i Miljøstyrelsens ”1 ton mindre”-kampagne. Målgruppen var de 13- til 17-årige.

”Vi har prøvet at gøre det lidt nyt og sjovt ved at bruge mobilen, som de unge selv bruger i hverdagen. I stedet for at sige sluk, sluk, sluk, siger vi tænd og brug den,” fortæller Ea Eskildsen.

”Jeg var på Lundtofte Skole i morges, da vi skød konkurrencen i gang. Eleverne skulle lige greje, hvad det handlede om, men så fandt de hurtigt hen til computerne for at finde svar på spørgsmålene. De syntes vist det var en ret sjov måde at lære på. Faktisk tror jeg, der var mange, der ikke engang vidste, de kunne vinde 30.000 kroner til klassekassen,” siger Ea Eskildsen.

Eleverne skulle selv betale for de sms’er de sendte, men det har der ikke været nogen klager over. Hvert hold skulle i alt sende 16 SMS’er i løbet af dagen, i gennemsnit under en krone per elev.

I løbet af dagen skulle eleverne, udover at svare på spørgsmål via SMS, også løse fire missioner.

Ved hjælp af billeder og korte billedtekster skulle de illustrere holdets identitet, deres viden om klimaændringer, at de kunne påvirke deres omgivelser og hvordan man tvinger folk til at slukke lyset.

Besvarelsesbillederne bliver uploadet på konkurrencens hjemmeside i begybdelsen af næste uge.

”Der er en del billeder, og vi bliver nødt til at screene dem for anstødeligt indhold, inden vi kan lægge dem online,” fortæller Ea Eskildsen.

På siden kan holdene senere se og stemme på de andre holds billeder.

Vinderne udpeges om to uger.

Konkurrencen er den hidtil mest teknisk avancerede landsdækkende undervisningsaktivitet i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere