Gratis tasteværktøjer til XML

Producenterne af XML-værktøjer går en hård tid i møde med Microsofts kommende Office 11. Med i den nye kontor-pakke fra software-giganten følger nemlig XML-redigeringsværktøjet InfoPath, som kan gøre livet svært for de øvrige producenter. Altova, som står bag det populære XML-værktøj XMLSPY, har netop udsendt produktet Authentic 5 under en freeware-licens. Authentic 5 er et indtastningsværktøj, men programmet kræver skabeloner skabt med XMLSPY.

Infopath og Authentic

Microsofts annoncering af, at den næste udgave af kontor-pakken Office 11 vil indeholde et XML-værktøj, har selvfølgelig sat tanker i gang hos producenterne af XML-værktøjer.

Det østrigske firma Altova står bag det mest populære XML-værktøj, XMLSPY, og det program er en temmelig dyr affære, som heller ikke er alt for nemt at lære.

Blandt andre populære XML-værktøjer findes programmerne Epic Editor fra Arbortext, og XMetal fra Corel.

Nu blander Microsoft sig i dansen. Firmaets kommende Office-pakke indeholder XML-programmet InfoPath, som tidligere gik under kodenavnet XDocs.

InfoPath sætter brugere i stand til at skabe, redigere og gennemse XML-dokumenter. Programmet er en slags tekstbehandlingsprogram til XML.

Programmet giver brugeren mulighed for at skabe formularer, som virksomhedens ansatte kan benytte til at indsamle og videregive informationen i XML-format til mange slags backend-systemer. På overfladen skulle programmet ligne de øvrige Office-programmer.

Altova udgiver programmet Authentic, som har samme sigte som InfoPath. I starten af marts udsendte firmaet programmet med en freeware-licens, hvor det før havde kostet 238 dollar. Authentic 5 er også inkluderet i XMLSPY.

Begrænsninger

Begrænsningerne
Den store begrænsning i Authentic 5 er først og fremmest, at de skabeloner, som programmet benytter, skal skabes i XMLSPY, i et XML-sprog, som Altova selv har opfundet. Med andre ord er Authentic 5 kun anvendeligt, hvis man i forvejen benytter XMLSPY i virksomheden eller organisationen. Men så får man også et udmærket indtastningsværktøj ganske gratis.

De fremkomne XML-dokumenter kan valideres, hvilket er den proces, hvor XML-dokumenters gyldighed tjekkes. Derudover kan programmet også transformere de fremkomne XML-dokumenter med et XSLT-ark, og på den måde producere helt andre slutdokumenter end dem, som brugeren taster data i.

Redigering i browseren
Udover at eksistere som stand-alone-program findes Authentic 5 også som en browser-plugin.

Det spændende ved denne løsning er, at der medfølger en ASP.Net serverkontrol. Udviklere kan ved hjælp af Visual Studio .Net benytte kontrollen til at integrere Authentic 5 i Web Forms uden yderligere besvær. De indtastede data kan så sendes tilbage til serveren i XML-format.

Begge versioner af Authentic 5 kan downloades fra Altovas hjemmeside. For at få den gratis licens kræves der registrering med en gyldig email-adresse.

XML-data kan enten indtastes i en formular-lignende visning, eller som herunder, hvor XML-elementer er vist med symboler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere