Jysk hæder til Alexandra Instituttet

Det forskningsbaserede aktieselskab Alexandra Instituttet i Århus vandt It-forum Midtjyllands it-pris.

Det blev Alexandra Instituttet fra Katrinebjerg i Århus der løb med IT-Prisen Midtjylland 2007. Det kunne borgmester og formand for IT-rådet i Region Midtjylland, Nicolai Wammen i dag afsløre.

Prisen gik til Alexandra, for at have bidraget væsentligt til, at Danmark i dag er et af verdens førende højteknologiske lande. Som landets mest fremtrædende brobygger mellem offentlig it-forskning og erhvervslivet har Alexandra Instituttet haft en stor del af æren for at Katrinebjerg-bydelen i dag er kendt som et it-kraftcenter, både i ind- og udland.

Ole Lehrmann Madsen, direktør på instituttet og professor på Aarhus Universitet, modtog prisen.

Brobygger og nytænker

”Alexandra Instituttet har med Ole Lehrmann Madsen i spidsen siden 1999 etableret sig som landets ubestridt førende brobygger og nytænker i krydsfeltet mellem it-forskning og erhvervsliv,” siger formand for It-forum Midtjylland, Bo Sejer Frandsen om baggrunden for instituttets sejr.

Alexandra Instituttet er et forskningsbaseret aktieselskab med både offentlige institutioner og private virksomheder som medlemmer. Medlemslisten omfatter bl.a. virksomheder som B&O, Danfoss og Danske Bank.

”Vores udgangspunkt er den internationalt anerkendte it-forskning, der finder sted i og omkring it-byen Katrinebjerg, blandt andet indenfor softwareudvikling, brugergrænseflader og computerstøttet samarbejde,” fortæller Ole Lehrmann Madsen om Alexandra Instituttets arbejde og uddyber:

”Vi åbner dørene til forskernes laboratorier og giver virksomhederne adgang til kommercielt interessante forskningsresultater. Samtidig får forskere og studerende lejlighed til at afprøve nye teorier og ideer i praksis.”

Det er syvende gang It-forum Midtjylland uddeler IT-prisen. Kriterierne for at komme i betragtning til prisen er, at man igennem en længere årrække har bidraget ekstraordinært til IT-udviklingen i den midtjyske region.

Initiativpris til Google-leder

It-forum Midtjylland uddelte også en IT-initiativpris. Den gik i år til Lars Bak, der er leder for Googles nye udviklingsafdeling i Århus. Den ligger i øvrigt også i Katrinebjerg.

Lars Bak er uddannet datalog fra Aarhus Universitet og har arbejdet ti år i USA, hvor han har gjort god reklame for it-miljøet i Århus. Det har haft stor betydning for at Google har valgt at placere deres udviklingsafdeling netop der.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere