Indisk it-gigant i dansk partnerskab

Da Danske Bank koncernen i november 2006 indledte samarbejde med ITC Infotech i Bangalore, fik man i Danmark for alvor øje på den indiske outsourcing-spiller.

Indiske ITC Infotech har alvor fået mod på det danske marked for outsourcing og offshoring. Selskabet fra Bangalore har netop indgået en partneraftale med danske Groupcare.

Groupcare International har siden 2005 leveret outsourcing-ydelser til mindre og mellemstore danske virksomheder.

Nu er tiden inde til en større satsning, fortæller direktør Steen Alexander fra Groupcare.

”Før kunne vi ikke løse outsourcingopgaver i forhold til de helt store virksomheder i Danmark. Det kan vi nu via aftalen med ITC Infotech. Det er et samarbejde, vi både er stolte af og venter os meget af,” siger Steen Alexander.

Groupcare har til dette specifikke formål oprettet selskabet GC Infotech Danmark, der indtil videre består af tre ansatte.

I forvejen udbyder man via selskabet Groupcare International outsourcing-ydelser inden for Microsoft .NET og Java, og beskæftiger i den forbindelse 45 udviklere i et joint-venture med et firma fra Bangladesh.

Danske Bank gav blåstempling

Men partnerskabet med ITC Infotech håber Steen Alexander at kunne tilbyde mere avancerede løsninger.

”Der findes mange firmaer i Indien, der for eksempel har forstand på SAP eller Siebel. ITC Infotech kan andet end it, fordi de er født som et konglomerat med aktiviteter inden for finans, fremstilling og detailbranchen. De har dermed et intensivt forretningsmæssigt domæne kendskab,” siger Steen Alexander.

ITC Infotech, der har 4.500 ansatte, indgik en stor outsourcing-aftale med Danske Bank i november 2006 og er et af de allerhurtigst voksende it-firmaer i Indien.
Det faktum, at netop Danske Bank har indgået en stor aftale med ITC Infotech, er også vigtig, påpeger han.

”Når ITC Infotech er godt nok til Danske Bank, så bliver det også interessant for mange andre virksomheder. På den måde har de fået lidt af en blåstempling i Danmark. De har dannet skole inden for finanssektoren,” siger Steen Alexander, der netop godt kan forestille sig, at andre virksomheder inden for finans kan være blandt de potentielle kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere