Ejendomsmæglere tvunget i netoffensiv

Ejendomsmæglerne er trætte af, hvad de kalder tyveri af deres data på internettet. Nu optrapper de kampen mod ’informationspiraterne’ og giver i den forbindelse boligsiden.dk en større ansigtsløftning.

De danske ejendomsmæglere er ved udgangen af oktober klar med en større opgradering af deres fælles boligsøgeside på internettet – boligsiden.dk.

Fra at være en lavprofileret og nødtørftig præsentation af samtlige boliger til salg hos landets ejendomsmæglere, skal boligsiden.dk ifølge vicedirektør Thomas Torp fra Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) til at bide skeer med alternative søgemaskiner på internettet som for eksempel boliga.dk og boligtorvet.dk.

”Vi giver boligsiden en markant opgradering, så vi bedre kan tage kampen op mod de andre portaler,” siger Thomas Torp.

Boliga.dk udfordrer

Bag DE’s offensiv på internettet gemmer sig to ting.
For det første er ejendomsmæglerne trætte af, at alternativer side som boliga.dk snabler ejendomsmæglernes data fra internettet, blot for at præsentere dem på en lidt fiksere måde og – set med ejendomsmæglerøjne – tilføjet kontroversielle oplysninger om nedsættelser i udbudsprisen, og hvor længe de enkelte ejendomme har været til salg.

Dernæst frygter ejendomsmæglerne også, at det vil lykkes for eksempelvis boliga.dk at etablere sig som søgemaskinen på boligmarkedet. Det vil nemlig ifølge direktør Frank Ryslev fra Nykredit Mægler være en økonomisk bet for branchen og dens kunder.

”Vi er bange for, at der er nogle, der får etableret et monopol på boligsøgninger, så man er nødt til at betale for at blive vist på deres internetsider. Vi har før oplevet den slags monopoler på avissiden, og det førte til en kraftig stigning i annoncepriserne. Det vil vi forhindre sker på internettet,” siger Frank Ryslev.

Uændret siden 1999

Midlerne er så altså blandt andet en kraftig opgradering af ejendomsmæglernes fælles aktivitet boligsiden.dk. Fra udgangen af oktober kan man blandet andet finde nye statistikker om blandt andet prisniveauer i de kvarterer, hvor man søger bolig.
Målet er at sætte sig helt og aldeles på boligsøgningen på internettet.

”Søgemulighederne, muligheder for kortsøgning og kortvisning samt de statistiske oplysninger bliver bedre. Ligesom den bliver løftet i design og brugervenlighed. Men vi vil vægte troværdighed i oplysningerne højere end alle mulige smarte funktionaliteter,” siger Thomas Torp.

Udspillet skal blandt andet ses i lyset af, at boligsiden.dk stort set ikke har forandret sig siden lanceringen i 1999.
Det har blandt andet boliga.dk benyttet sig af og står lige nu som den største udfordrer på boligsøgemarkedet.

Boliga.dk blev oprettet for under et år siden som et fritidsprojekt af to unge iværksætttere, der syslede med at kombinere Google Earth med kortvisninger af boliger til salg på internettet. Siden fik succes med det samme, og i sommer skød Euroinvester penge i Boliga og overtog samtidig 51 procent af ejerskabet.

Aktiv blokade af boliga.dk

Ejendomsmæglerne mener dog, at boliga.dks succes i høj grad bygger på at stjæle data fra ejendomsmæglernes side, og derfor har Dansk Ejendomsmæglerforening forsøgt at blokere datafanget fra boligsiden.dk.

”Det er muligt, det er tilladt at stjæle data fra ejendomsmæglerbranchen, og vi vil ikke gå rettens vej for at få vores vilje. Men det må så være tilladt for os at låse døren, når nogen forsøger at stjæle fra os,” siger Thomas Torp.

Konkret har Dansk Ejendomsmæglerforening hyret et firma til at sætte en maksimal grænse for, hvor mange søgninger man kan lave på boligsiden.dk pr. IP-adresse. Nybolig er på vej med samme søgebegrænsning på deres side.

Hos boliga.dk er direktør Bo Blangstup overrasket over ejendomsmæglernes linje.

"Vi prøvede at tale med ejendomsmæglerforeningen i begyndelsen, men de ville ikke rigtig tale med os," siger Bo Blangstrup, der bestemt ikke mener, at det ligger fuldstændig fast, hvilke data boliga.dk må hente på nettet.

"Vi vil vise alt, vi kan få lov til, og vi synes er relevant for siden. Vi undersøger for eksempelvis mulighederne for at vise faktisk salgspriser og indkøbe data fra OIS (Offentlige InformationsServer, red.)," siger han.

Boligsiden.dk har 10 millioner såkaldte emnevisninger om måneden, mens boliga.dk er oppe på 6 millioner sidevisninger om måneden.

Læs mere om ejendomsmæglernes kommende satsning på it og internettet i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere