Artikel top billede

Sagen om den skandaleramte FESD-leverandør Software Innovation havner nu på finansminister Thor Pedersens bord.

Thor P. skal forklare valg af omstridt it-leverandør

Finansminister Thor Pedersen skal i Folketinget forklare, hvordan FESD kan godkende en leverandør, der efterfølgende viser sig ikke at kunne levere varen.

Finansminister Thor Pedersen (V) skal nu forklare, hvordan FESD kunne godkende it-firmaet Software Innovation som esdh-leverandør, når flere myndigheder oplever problemer med løsningen.

Det er enhedslistens it-ordfører Per Clausen, der vil stille ministeren et §20 spørgsmål.

"Når firmaet er godkendt som leverandør, må man forvente, at der er lavet en eller anden form for kvalitetsvurdering af firmaet. Derfor vil jeg høre, hvad man har gjort for at sikre sig, at firmaet kan leve op til de krav," siger han.

Problemerne hober sig op

Ordføreren peger på, at det er problematisk, at en lang række myndigheder oplever problemer med en godkendt leverandør.

Han henviser til de sager, der er blevet beskrevet her på computerworld.dk om Sorø Kommune og Albertslund Kommune, der har droppet selskabet, om Bornholms Kommune, der overvejer sagsanlæg, om Randers Kommune, der har måtte vente et år og om DR, der fortæller om et års ventetid på at rå rettet fejl.

Konkrete sager, som Software Innovations direktør Peter Perregaard afviser at kommentere.

Ministeriet ser selv på SI-system

Thor Pedersen får imidlertid ikke blot lejlighed til at se nærmere på hvordan FESD kunne godkende Software Innovation som leverandør.

Finansministeriet tester selv i øjeblikket et system fra Software Innovation.

Testen er forløbet tilfredsstillende, oplyser ministeriet.

Men om Thor Pedersens embedsmænd vælger at købe systemet fra den udskældte it-leverandør er endnu ikke afgjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere