IDC: Virtualisering eksploderer i Danmark

Antallet af servere med virtuelle maskiner vil i de kommende fire år stige med omkring 800 procent i Danmark, vurderer analysehuset IDC.

Et af it-verdenens mest hypede begreber lige nu er virtualisering, der omtales som både besparende, miljøvenlig og som en teknologi, der giver et bedre overblik og styring med virksomhedens datacenter.

Ifølge analysehuset IDC er der noget om snakken.

Alene i Danmark forventer IDC således, at virtualiseringen vinder massivt frem fra 3.800 fysiske servere med 22.000 virtuelle maskiner ved udgangen af 2006 til omkring 30.000 fysiske servere med 152.000 virtuelle maskiner i 2011.

Det svarer til en stigning i antallet af servere med virtualisering på omkring 800 procent og en stigning i mængden af virtuelle maskiner på 700 procent på fire år.

Samtidigt vil antallet af solgte servere med virtualisering ifølge IDC overstige salget af servere, der ikke har virtualisering, i 2011.

På internationalt plan forventer IDC, at det virtuelle servermarked vil vokse fra en dækning på fire procent virtuelle maskiner i fysiske servere i 2006 til 17 procent i 2010.

Økonomiske gevinster

"Der er flere og flere, der ser de økonomiske fordele ved at skifte fra det fysiske serverrum til det virtualiserede, og dermed vil der også komme flere leverandører," lyder forklaringen fra analytiker Anders Elbak hos IDC Danmark på, at virtualiseringen vil blomstre op i Danmark.

Selvom der er et kæmpe vækstpotentiale i virtualiseringen, så er der iDanmark dog et begrænset antal leverandører, der kan levere fuld virtualisering.

"Hvis man ringer til hvilken som helst it-leverandør, så vil de stort set alle sammen sige, at de kan levere virtualisering, men der nogle hardware-leverandører, store system integratører og VMware, som kan levere hele pakken," siger Anders Elbak.

Automatiserede processer bliver ikke benyttet

IDC peger på, at en stringent infrastruktur med virtualisering af serverrummet kan synliggøre, hvor meget en virksomheds forskellige afdelinger trækker på it-ressourcerne, og derigennem skalere storage, strøm og serverantal for at opnå en mere balanceret belastning døgnet rundt.

En virksomhed kan spare yderligere klingende kroner ved at automatisere denne proces med at balancere belastningen på serverrummet.

"Men noget tyder på, at selvom teknologien er til rådighed, så bliver de automatiserede processer ikke benyttet i et specielt stort omfang endnu," lyder det fra Anders Elbak.

Servermarkedet er modent

I takt med at de virtuelle maskiner indtager de danske serverrum, så stiger det årlige antal af solgte fysiske servere også. Men denne stigning er ifølge IDC dog noget mere moderat.

Analysehuset vurderer, at antallet af solgte servere i 2006 ligger på omkring 48.000 og vil stige til knapt 59.000 i 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere