It-angreb skal tages alvorligt, men det er ikke mit bord, oplyser forsvarsminister Søren Gade (V).
"It-angrebet mod Estland, der formentlig var det største af sin art hidtil, har tydeliggjort, at it-sikkerhed er et område, som man skal tage alvorligt. Og netop derfor har NATO drøftet emnet og sat en hurtigarbejdende undersøgelse i gang med henblik på at ruste NATO mod angreb, som truer Alliancens vigtige informationssystemer.," siger han.
"Men forsvar mod cyberangreb er som udgangspunkt en national sag, og her er det altså PET og politiet, som er de relevante aktører." siger ministeren til computerworld.dk.
Få PET og politiet i gang
Forsvarsordfører fra Dansk Folkeparti Hans Kristian Skibby er utilfreds med ministerens svar.
"Såfremt emnet ikke er forsvarsministrerens bord, så burde han måske overbringe problemstillingen til Politiet og PET mere overbevisende,end blot ved at konstatere, at det ikke er hans bord." siger han.
Ordføreren vil derfor på næste forligsmøde tage emnet op med ministeren.
Estland angrebet
Debatten om cyberkrig begyndte for alvor, da Estland blev angrebet af et massivt hacker-angreb, der angiveligt kom fra Rusland.
Siden har danske eksperter vurderet, at Danmark ikke er rustet til at modstå et lignende angreb.
Og senest, i for forbindelse med den russiske Storm-bandes angreb på sikkerhedshedsfirmaet CSIS, konstaterer sikkerhedsorganisationen DK Cert, at hvis Storm-banden rettede sine zombie-computere mod Danmark, vil det kunne lamme landet.