De ti bedste værktøjer

Værktøjsprogrammer er herlige. De små programmer, som lover at løfte hverdagens trivielle opgaver for os, og som kan fjerne de værste irritationsmomenter. Vi har gennemstøvet internettet for række Windows-programmer, der næsten alle er freeware. Her er dvd-arkiver, spyware-dræbere, MP3-klippesaks og smarte dimser til Internet Explorer.

Væk med spionerne

Der bliver til stadighed produceret oceaner af freeware, ser det ud til, og her vi giver vi et bud på ti stykker i værktøjsafdelingen, som faktisk er værd at installere.

1. Spybot - Search & Destroy
Spybot er et tysk stykke freeware, der fjerner spion-programmer og såkaldt ad-ware. Den kigger efter trojanske heste, tastatur-sniffere og andre hæsligheder.

Den kan fjerne uønskede værktøjslinier fra Internet Explorer, og den erstatter endda spion-programmerne med uskadelige efterligninger, således at de programmer, som spion-softwaren eventuelt er installeret i forbindelse med, stadig tror, at spionerne gemmer sig på computeren.

Man kan vælge imellem en simpel og avanceret brugerflade, og i den avancerede udgave kan man indstille programmet med en høj grad af finkornethed.

I SpyBots avancerede brugerflade kan man selv bestemme, hvad der skal fjernes.

2. Mp3DirectCut
Er der fnidder i starten eller slutningen af MP3-filen, så ordnes problemet med et snuptag ved hjælp af denne klippesaks af et program.

Der findes en del freeware-programmer, som kan redigere wav-filer, men med Mp3DirectCut slipper man altså for at skulle konvertere frem og tilbage. Udover at klippe kan man også ændre lydstyrken, splitte filer over og mere til.

3. RemoteKeys
RemoteKeys befinder sig i den klassiske værktøjs-kategori for tastatur-makroer. Disse programmer, som sætter os i stand til at gøre dit og dat med et let tryk på en tast, har været i omløb i umindelige tider. RemoteKeys er en værdig repræsentant for genren, og den kan en hel del, lige fra det banale som at indsætte en tekst til at åbne programmer og udføre beregninger i Excel.

Programmets brugerflade er ikke så nem at gå til, men der medfølger en glimrende interaktiv introduktion, som forklarer brugen klart og tydeligt.

Programmet kræver ingen installation, så det er nemt at smide ud igen, hvis man fortryder.

Gem websiderne

4. IE Booster
IE Booster er, som navnet siger en udvidelse til Internet Explorer. Den ligger en masse funktioner ind i den menu, som kommer frem, når man højre-klikker inde på en webside.

Med IE Booster kan man blandt andet få at vide, hvad der gemmer sig bag et link ved at se hvad der står i den header, som webserveren genererer. Derudover kan man få liste-visninger af alle links i websiden, alle billeder, alle style sheets, og detaljeret information om billederne og meget mere.

Rigtig god for alle som arbejder web, og dem, som bare er nysgerrige.

5. Remote Filesync
Hvis man tit står og udveksler store filer med andre, så kan dette program være behjælpeligt, hvis det nu skulle gå galt.

Remote Filesync kan nemlig finde de dårlige bidder i en kæmpestor fil, og ved at udveksle en lille bitte fil med den part, som sidder inde med den originale fil, kan programmet gøre filen god igen ved kun at erstatte den ødelagte del.

6. PageSaver
PageSaver er endnu en udvidelse til Internet Explorer, og med den kan man ganske simpelt downloade ikke bare den side, man kigger på, men også sider som der linkes videre til.

Programmet tillader brugeren at udvælge de linkede sider, som man ønsker, og programmet er så smart, at det kigger i Internet Explorers lokale cache, før det downloader tekst og billeder.

PageSaver er den eneste af vore ti kandidater som ikke er er freeware, men til gengæld siger licensbetingelserne, at man må teste programmet, så længe man er utilfreds med det. En lille smule underligt, synes vi. Når man ikke længere er utilfreds, koster det så 18 dollar.

Styr på hukommelsen

7. UninstallAbility
UninstallAbility er et lille program, hvis eneste funktion er at tage en sikkerhedskopi af de oplysninger i Windows' registreringsdatabase, som benyttes til at afinstallere programmer. På den måde er man helt sikker på at kunne fjerne et program i fremtiden.

Hvis et program skulle forsvinde fra den liste af programmer, som vises i kontrolpanelet Tilføj/Fjern programmer, kan UninstallAbility også søge på disken efter de informationer til afinstallering, som programmet i sin tid muligvis har genereret under installationen.

8. DVDBase
DVDBase er ganske simpelt et dvd-arkiv. Her kan man skrive alle oplysninger om sine dvd-film ind, så der er styr på tropperne. Husk på, hvorledes VHS-samlingerne kunne tårne sig op i gamle dage, så der er ingen undskyldninger for ikke at komme i gang.

9. CloseIEx
Problemet med programmer som dræber pop-up vinduer er, at nogle websites benytter nye vinduer til vigtige dele af sitets funktioner. I stedet for at blokere for alle pop-up vinduer, installerer CloseIEx to knapper i Internet Explorer, hvor den ene lukker alle vinduer, mens den anden lukker alle på nær det aktuelle vindue.

De to knapper i CloseIEx.

10. AnalogX MaxMem
Dette lille program holder orden i maskinernes hukommelse og rydder op efter programmer, som glemmer at aflevere hukommelsen tilbage til systemet efter endt brug. På den måde skulle computeren altid være lige så fuld at energi som efter en genstart.

Har vi overset det super-geniale freeware-værktøj, som man bare ikke kan leve uden? Så klik på debat-linket herunder, og lad os det vide.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere