AMD på vej med processor med tre kerner

AMD opruster i kernekapløbet og lancerer en processor med tre kerner til privatmarkedet i begyndelsen af 2008.

Først var der en kerne, så var der to kerner, så fire og otte kerner skulle komme næste år. Nu byder AMD ind med en processor med tre kerner, der også kommer på markedet næste år.

Processoren vil ligesom virksomhedens nye firekerneprocessor bære Phenom-navnet og vil i bund og grund være magen til. Bare med en fungerende kerne mindre.

AMD mener at der vil være masser af forbrugere, der kan have glæde af den nye chip. Processorer med fire kerner har ikke været så populære hos forbrugerne som hos virksomheder, så måske er det i stedet processorer med tre kerner der skal vinde slaget.

AMD tror, at tre kerner er det rigtige produkt på det rigtige tidspunkt for et bredt udsnit af markedet.

Teknisk fordel

AMD’s nye Phenom-processorer har en teoretisk fordel over markedsledende Intels firekernetilbud. Intels quad-core-chips er grundlæggende to dual-core-processorer der er loddet sammen.

AMD har i stedet satset på at få presset alle kernerne ind på en enkelt chip, hvilket kan afhjælpe eventuelle flaskehalsproblemer. Det betyder desuden, at chips, hvor en enkelt af de fire kerner ikke fungerer, i stedet kan sælges med tre kerner.

Det er før set, at billigere chips i bund og grund er magen til dyrere modeller. Intels Celeron og AMD's Duron var magen til Pentium 4 og Athlon XP, henholdsvis. Bare med noget ikke-fungerende cache slået fra.

Indtil de nye Phenom-processorer kommer på markedet er det dog ikke til at sige om der reelt vil være bedre ydelse i AMD’s nye produktlinje end konkurrentens.

Hvis tre kerner bliver en succes for forbrugere, kan det til gengæld blive besværligt for Intel at matche, da de ikke har planer for enkelte chips med mere end to kerner, før Nehalem-serien kommer senere i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere