Microsoft opruster med finanssoftware

Microsoft og Accenture indgår outsourcing-aftale til 185 millioner dollars.

Microsoft har udbyggetsit samarbejde med Accenture ved at underskrive en syvårs aftale til 185 millioner dollars, om outsourcing af udviklingen af finans-, regnskabs- og indkøbstyringssoftware.

Aftalen kan blive et udstillingsvindue for Microsofts ERP (Enterprise Resource Planning)-applikationer.

Accenture planlægger at hoste en række tjenester på Microsofts Dynamics AX ERP-platform, som tilbyder rapportering, statistikker og budgetterings/prognosticerings-muligheder. AX kan også integreres med SQL-serverens 'business intelligence components', SharePoint Server, Exchange messaging blandt andre Microsoft infrastrukturservere.

I juli tilføjede Microsoft udviklingsværktøj til mobile applikationer, der fungerer med Dynamic AX. I marts måned præsenterede Microsoft Microsoft Dynamics Client for Office og SharePoint, der giver brugeren adgang til back-end ERP via Office eller SharePoint Web portal.

Aftalen med Accenture er et udstillingsvindue for alle disse applikationer, men Accenture har endnu ikke givet detaljer om integrationen og hvilke klienter, der er involveret.

Accenture har oplyst, at finans- og regnskabsdelene, der leveres til Microsoft, vil omfatte accounts payable, travel and expense og record-to-report-funtioner, der inkluderer fixed assets, general ledger, treasury og statutory rapportering.

Disse funktioner/tjenester er i dag spredt over et stort antal kontrakter, som Microsoft har med sine service-leverandører - for eksempel Microsofts kontrakt med American Express om rejseservices.

92 lande og 36 sprog

Accenture siger, at indkøbsdelen indeholder kategoristyring og rekvisitionshåndtering. Produktlanceringen, hvoraf 30% er færdiggjort, vil omfatte Microsoftafdelinger i 92 lande og blive tilbudt på 36 sprog via Accentures Global Delivery Network.

Accenture og Microsoft har haft et samarbejde, der går næsten 10 år tilbage i tiden. Microsoft og Andersen Consulting, der skiftede navn til Accenture i 2001, investerede i marts 2000 en milliard dollars til at udvikle Avanade i et joint venture-firma, der oprindeligt blev oprettet for at udvikle e-commerce-applikationer og web-baserede platforme til virksomhedskunder.

Sammen med Avanade tilbyder Microsoft og Accenture en infrastruktur konsulent- og serviceydelse til it-forhandlere.

Accenture, der havde en nettoindtægt på 16 milliarder dollars i regnskabsåret 2006, er en global managementkonsulent-, teknologiudbyder- og outsourcing-virksomhed.

"Dette tiltag vil strømline Microsofts globale finansielle operationer, nedsætte omkostningerne, standardisere processerne og reducere tidsforbruget ved transaktionsopgaver. Det giver Microsofts medarbejdere, indenfor global finance, mulighed for at få større indflydelse på vores daglige forretninger," siger Microsofts økonomichef Chris Liddell.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere