Artikel top billede

Japanske Toyota vil være spydspids i plug-in-hybrid-bil-revulotionen.

Google sætter millioner på højkant til grønne biler

Søgegiganten vil donere 10 millioner dollars til den, eller de, som kan komme med ideer, der vil sætte skub i kommercialiseringen af plug-in-hybrid-biler.

Computerworld News Service:
Firmaet, der redefinerede søgning på internettet, giver via sin filantropiske gren Google.org 10 millioner dollars til den, eller de, som kan komme med ideer, der vil sætte skub i kommercialiseringen af plug-in-hybrid-biler.

Plug-in-hybrid-biler er køretøjer, der får strøm fra en almindelig stikkontakt.

I modsætning til hybridbiler, som Toyotas Prius, bruger plug-in-bilen ikke brændstofmotoren til at oplade batteriet. Det gør, at den kan køre korte ture uden CO2-emmision. Der findes endnu ingen plug-in-hybrid-biler på markedet, men Chevrolet har en koncept-model og Toyota siger, at de vil være spydspids i plug-in-hybrid-bil-revulotionen.

'Google ønsker inputs fra den private sektor, iværksættere og profitorienterede virksomheder, der er villige til at bruge nogle af de 10 millioner dollars til, at få sat gang i en produktion, der fremmer sociale og miljøforbedrende ændringer.

Google.org har efterlyst forslag til at fremme miljømæssigt bæredygtige transportløsninger.

"Vi har brug for motiverende investeringer, for at støtte teknologierne, produkterne og tjenesterne, der nødvendige for at accelerere kommercialiseringen af plug-in-hybrid-biler." skriver firmaet på sit web-site.

Miljøgevinster med plug-in-hybrid

Google skriver, at integrationen af hybrid-biler med lysnettet kannedsætte benzinforbruget i USA med 321 milliarder liter om året. Hvilket vil give en 27%-reduktion af drivhus gasser i USA og erstatte 52 procent af den amerikanske olie-import.

Google bringer en række eksempler på firmaer, der kunne tænkes at være interesserede i at ansøge. Det kan være nystartede teknologifirmaer udsprunget fra universitetsmiljøer eller udviklingsmiljøer, der ønsker at kommercialisere et produkt, som for eksempel et nyt type batteri.

Andre brancher, der er nævnt, er inden for bilindustrien eller el-sektoren

Google.org efterlyser forslag, der maksimalt må fylde fem sider, og blandt andet skal indeholde beskrivelser af de involverede, produktudviklingsplaner, og behovet for ekstern finansiering.

"Vi er klar over, at dette ikke er den sædvanlige investeringsmodel. Men vi ønsker at benytte en metode, der er åben for nye ideer og nye tilgange." skriver Google i en meddelelse til nyhedsbureauerne.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere