Artikel top billede

Palm satser desperat på Europa med ny mobil

Amerikanske Palm forsøger sig med ny mobiltelefon til Europa igen at melde sig ind i den blodige kamp om mobilkunderne. Vil det lykkes?

Engang pioner. Nu snart fortid. Så pessimistisk kan det se ud for den engang så hippe Palm, der trods nye investorer må se sin aktiekurs fortsætte nedefter.

Palm forsøger nu et comeback med en ny mobiltelefon til de unge og trendy.

Men det bliver yderst svært med konkurrenter som Apple, Nokia og HTC, vurderer Torben Rune, direktør for konsulentfirmaet Netplan.

”Palm er gået i døden, fordi selskabet ikke formåede at følge med udviklingen af mobiltelefonerne,” siger Torben Rune.

Alt er på markedet i forvejen

Han mener ikke, at den nye Treo 500V smartphone fra Palm byder på noget, som ikke allerede er på markedet i forvejen.

Mobiltelefonen bliver lanceret på en række europæiske markeder i samarbejde med teleselskabet Vodafone.

Hvor selskabet før var førende med PDA (Personal Digital Assistents), de såkaldte Palm Pilots, så har konkurrenter som finske Nokia og andre mobiltelefonproducenter for længst overhalet Palm.

Og det kan ses på aktiekursen, der de sidste seks måneder har set et dyk.

På det amerikanske marked har erhvervsfolk i stedet taget Blackberry fra konkurrenten RIM (Research In Motion) til sig.

Og Apple har taget teten på privatmarkedet med den nye iPhone, der i USA har solgt mere end én million.

Og det er netop markedet for de unge teknologibevidste forbrugere, som den nye Treo henvender sig til.

Men ifølge Torben Rune vil Palm have svært ved at slå igennem på dette segment af markedet. De kunder venter i stedet på, at Apple lancerer sin nye iPhone i Europa.

Om den nye mobiltelefon fra Palm er inspireret af Apple er uvist, men den tidligere chef for Apples iPod-forretning, Jonathan Rubinstein, er ifølge den amerikanske avis The New York Times udset som ny bestyrelsesformand efter kapitalfonden Elevation Partners opkøber knap en fjerdedel af selskabets aktier.

Ifølge det danske telefonselskab TDC, der arbejder tæt sammen med Vodafone, har ikke planer om at introducerer Treo 500V




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere