Smart web-redigering for de uøvede

Contribute er et lille, elegant program fra Macromedia. Det sætter uøvede i stand til at opdatere og vedligeholde et website og tilføje nye sider på basis af skabeloner. Programmet kræver ingen HTML-forudsætninger, da der redigeres i skabelon-genererede sider, hvor kun visse dele kan ændres. Programmet fremstår som et udmærket alternativ til CMS-løsninger for de små virksomheder og organisationer.

Ikke et designprogram

Contribute er et værktøj til at vedligeholde et website, men i modsætning til så mange andre programmer på denne front er programmet ikke et egentligt webside-redigeringsværktøj, som det kendes fra Macromedias eget Dreamweaver, Adobe GoLive eller Microsoft Frontpage.

Alle disse programmer er såkaldte WYSIWYG-redigeringsværktøjer, hvor en webside opbygges manuelt som i et program til tekstbehandling eller DTP. Disse programmer henvender sig til de professionelle designere.

Contribute ligner slet ikke sådanne programmer, for det er nemlig ikke noget designprogram. Derimod kan Contribute benyttes til at redigere eksisterende sider, eller rettere bestemte dele af websiden. Ideen er nemlig, at en webdesigner skaber en skabelon, hvor visse elementer låses fast.

For eksempel kan webdesigneren låse sidens grundlæggende design samt valg af skrifttyper. På den måde bliver det ikke sværere at holde websitet opdateret end at benytte et tekstbehandlingsprogram, og alle og enhver kan udføre opgaven, loves der.

Princippet lyder jo smart, og det ser faktisk også ud til at virke. Contribute ligner til forveksling en browser, og Windows-versionen benytter også en indlejret version af Internet Explorer.

Programmet fungerer ganske simpelt ved at man navigerer sig frem til den side, man ønsker at redigere, og derefter klikker man på knappen "Edit page". Derefter skifter programmet til en redigerbar udgave af websiden, og så kan man ændre løs.

For at benytte skabeloner, hvor visse dele af indholdet og dets egenskaber kan låses af for redigering, kræver det, at skabelonerne er skabt med Dreamweaver MX.

Smart løsning

Programmet er som sagt ikke et designprogram, så redigeringsmulighederne er til at overskue. Man kan sætte skrift i forskellige snit, indsætte tabeller og links, men så slutter festen også.

Programmet indeholder andre smarte funktioner, hvoraf den vigtigste er værktøjer til styring af gruppesamarbejde.

Under oprettelsen af indstillingerne for et website kan en bruger udpeges til at varetage rollen som administrator, og andre brugeres rettigheder kan indskrænkes, hvis det er ønskeligt.

En anden god funktion er muligheden for at rulle udførte ændringer tilbage.

I en dialog har man mulighed for at vælge imellem de tidligere publicerede versioner af websitet, og så klikker man blot på en knap for en genetablere en tidligere version.

Smart løsning til de små
Macromedia Contribute er et klart overbevisende program. Konceptet er lige ud af landevejen, og programmet er intuitivt og nemt at anvende.

Fortryder man de seneste ændringer, er det ganske simplet at rulle siden tilbage til en tidligere version.

Contribute kan spille en rolle i de sammenhænge, hvor der ikke er budget til at benytte en fuldtids-websmed, og hvor et CMS-system er uden for rækkevidde.

Contribute holder, hvad det lover: Det er faktisk ikke meget sværere at anvende end et tekstbehandlingsprogram. Muligheden for at anvende professionelt designede skabeloner gør det til en seriøs løsning for små virksomheder og organisationer, eller blot som et værktøj for dem, som mere eller mindre frivilligt skal opdatere afdelingens intranet. En meget fornuftig prisfastsættelse lægger til i det positive indtryk.

Macromedia Contribute til Windows 98 SE, NT, XP, ME og 2000 er set til 891 kroner uden moms. En Macintosh-version skulle være på vej.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere