VMware indgår serveraftale med HP, IBM og Dell

Når du køber en server, skal virtualiserings-værktøjerne automatisk følge med. Det er VMwares nye salgsstrategi, som selskabet gennemfører sammen med nogle af de største spillere på markedet.

Virtualiseringsfirmaet VMware har indgået aftaler med flere af verdens største serverproducenter – heriblandt HP, IBM og Dell – om at lade VMwares nyeste virtualiseringsplatform indgå som standard-software i flere af selskabernes kommende servere.

Aftalen betyder, at flere server-kunder fra slutningen af i år automatisk vil have virtualisering til rådighed i hardwaren, når de køber en server hos blandt andre de tre store producenter.

"I dag varsler VMware en ny æra, hvor virtualisering ikke er separeret fra hardwaren som en industristandard," udtaler VMwares vicepræsident for produktmarkedsføring, Raghu Raghuram, i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at kunderne via partnersamarbejdet vil kunne boote direkte på den flashbaserede hypervisor – virtualiseringsplatformen - der tillader flere styresystemer at køre virtuelt på samme tid på én fysisk server.

"Vi forventer, at denne lancering vil gøre virtualisering mere simpelt og samtidigt være nemmere at benytte for både store og små kunder," lyder det fra Raghu Raghuram.

IBM har for tidligere oplyst, at selskabet lancerer vrtualiseringsklar server, der har overhalet VMware indenom. Det drejer sig om x3950 M2.

Løse ender

Endnu har VMware og serverproducenterne ikke løftet sløret for præcis hvilke servere og hvor mange selskaber, der vil have indbygget selskabets nyeste hypervisor - ESX Server 3i.

Selskabet ønsker heller ikke at afsløre detaljerne omkring økonomien i aftalerne med samarbejdspartnerne.

"Vi er stadig i forhandlinger om priser og produkter, men vores hypervisor vil være at finde i en lang række servere allerede i slutningen af 2007," udtaler VMwares europæiske produkt-marketingmanager, Lionel Cavalliere, til Computerworld.

Ikke gratis licens

At der bliver installeret VMwares nyeste hypervisor i serverne, er dog ikke ensbetydende med, at kunderne får virtualiseringen gratis, når de køber en server fra IBM, HP eller Dell.

Der skal nemlig købes en licens til Vmwares virtualiseringsplatform for at få udbytte af samarbejdet mellem VMware og serverproducnterne.

Licensen vil dog i følge Lionel Cavalliere være "billigere end normalt."

Kæmpe potentiale for VMware

VMware ser selv et stort potentiale i partnerskabet med serverleverandørerne.

Og en af selskabets kunder og trofaste fortalere, Peter Amstutz, chef fra Defense Contract Management Agency, der står for kontrakthåndteringen for det amerikanske forsvarsministerium, sammenfatter den kommende aftale således:

"ESX Server 3i vil få en betydelig indflydelse på hele it-industien. Professionelle it-folk vil ikke længere tænke på virtualisering som et operativsystem eller software, men simpelthen som en del af hardwaren," lyder det fra Peter Amstutz.

Aftaler med de største spillere

Og aftalen med blandt andre HP, IBM og Dell kan da også få vidtrækkende konsekvenser for VMwares forretning, da det er nogle af de største spillere på servermarkedet.

IBM ligger på førstepladsen over serverfirmaer med den største omsæting med en markedsandel på lidt over 30 procent, mens HP med godt 27 procent og Dell med omkring 10 procent ligger på henholdsvis anden- og fjerdepladsen på omsætningen af servere.

HP ligger dog på førstepladsen, når det kommer an på antallet af solgte enheder.

Demonstration om få dage

VMwares udmelding om samarbejdet sker lige før selskabet åbner ballet til verdens største virtualiseringskonference, VMworld , som bliver afholdt i San Francisco med over 10.000 deltagere.

På VMworld-konferencen vil ESX Server 3i blive demonstreret.

Lanceringen sker sammen med to andre nye VMware-produkter: En forbedret virtuel desktop manager og et nyt produkt til en automatisk sikring af data i kritiske situationer, hvor eksempelvis en server går ned.

Disse to produkter hedder henholdsvis Virtual Desktop Manager 2 og Site Recovery Manager.

Læs mere om VMworld på Computerworld Online i de kommende dage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere