Efter dommen i dag i Arbejdsretten er lønmodtagere med en overenskomst sikret mod jobkarteller. Men flere politikere vil fortsat sikre alle danskere.
S og R vil forsat forbyde jobkarteller ved lov, selvom Arbejdsretten i dag slog fast af aftalerne strider mod overenskomstaftalerne.
"Det er simpelthen ikke rimeligt at de mange folk, der står uden for en overenskomst, bliver stavnsbundet," siger arbejdsmarkedsordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne.
Han får opbakning fra de Radikale.
"Uvæsnet foregår i høj grad også uden for LO/DA, herunder revisorer, ingeniører og konsulenter af forskellig art. Vi har som lovgivere en interesse i at sende et klart signal om, at det er uacceptabelt, at en arbejdsgiver begrænser en ansats mulighed for at få et nyt job," siger hun.
Både S og R glæder sig dog over dommen, der fritager en stor del af arbejdsmarkedet for de omstridte aftaler.
DF vil fortsat drøfte lov med minister
Også Dansk Folkeparti, der i foråret trak tæppet væk under en lov, der skulle forbyde de hemmelige aftaler, vil tage imod invitationen fra beskæftigelsesministeren om nye drøftelse om et lovindgreb.
"Vi mener stadig, de hemmelige aftaler skal forbydes. Arbejdsrettens udtalelse ændrer ikke noget ved det," siger Bent Bøgsted, der er arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti.
Det springende punkt i forhandlingerne mellem partierne, som de konservative har sagt skal foregå inden folketinget samles, bliver, om både de hemmelige og ikke-hemmelige aftaler skal forbydes.
Minister vil nærlæse dom
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) har foreløbig ikke meget at sige til dommen.
"Jeg har selvfølgelig noteret mig arbejdsrettens dom om hemmelige klausuler. Nu vil jeg læse dommen og de præcise argumenter og konklusioner, og så tager jeg den med i mine videre overvejelser på området." siger han.