Artikel top billede

Området omkring Rådhuspladsen er i weekenderne blandt de farligste i København.

Her bliver københavnerne udsat for kriminalitet

En ny dansk hjemmeside viser døgnrapporten fra Københavns politi på et kort over byen.

Politiets døgnrapport giver et overblik over hvad der er sket i det seneste døgn. En ny side kan nu give overblik over, hvor det er sket.

Dognrapporten.dk er et såkaldt mashup, hvor politiets data bliver vist på et kort fra Google Maps. Røverier, tyverier indbrud og vold bliver vist med hver sin farve knappenål på kortet, så man kan få overblik over, om det er trygt at gå ud ad døren.

Man får dog ikke et komplet billede over den københavnske kriminalitet. Det er kun en lille del af det forløbne døgns aktiviteter, der kommer med i politiets døgnrapport og dermed dognrapporten.dk.

Manden bag siden er fotojournalist og it-interesseret Jens Lund Møller. Han videreuddanner sig i øjeblikket på it-universitetet, og har lavet siden som øvelse i forbindelse med et programmeringskursus.

”Hvis politiet lagde alting ud, ville det være et fint billede af, hvor der var kriminalitet. Som det er nu, giver det kun en overordnet ide om det samlede billede,” siger Jens Lund Møller.

Udvidelsesplaner

Jens Lund Møller har mange ideer til hvordan siden kan udvides i fremtiden, så den kan blive endnu mere informativ og interessant for brugerne.

Han overvejer blandt andet at indføre sorteringsmuligheder, så man kan se den sidste uges kriminalitet eller bare det seneste døgn.

"Som det er nu, så er siden måske sjov i et par dage. Hvis den skal blive ved med at være interessant skal der noget mere til. Måske kunne man videreudvikle nogle af døgnrapport-notitserne med baggrund og opfølgning. På den måde ville det blive et egentligt medie om aktuel kriminalitet i København”, siger Jens Lund Møller.

Indtil videre kan man sortere de enkelte kriminalitetstyper fra, så man kun får vist den type, man er interesseret i. Fra de enkelte knappenåle kan man komme direkte til politiets døgnrapport.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere