Nyt center skal banke e-handel ud i danske firmaer

Et nyt innovationscenter for ebusiness har set dagens lys. Centret vil hjælpe små og mellemstore virksomheder i gang med ebusiness-initiativer.

Videnskabsministeriet og Rådet for Teknologi og Innovation har etableret et innovationscenter for ebusiness, IBIZ. Der er afsat 21 millioner til det tre-årige projekt.

”Hvis man sidder i en lille virksomhed og har travlt med bare at få en faktura af sted, så er det ikke sikkert, man har overskud til at udvide med ebusiness” siger Ebbe Petersen, centerleder for IBIZ.

Det vil centret forsøge at rette op på. Med workshops og konferencer i tornystret vil det rejse rundt i landet og slå et slag for kendskabet til mulighederne i ebusiness.

”Vores fokus ligger på de små virksomheder hvor it-niveauet ikke er ret stort. Vi vil tage ud med mobile ebusiness innovationsværkssteder og demonstrationsenheder og vise mulighederne for dem,” siger Ebbe Petersen.

Centret vil også udvikle starthjælpsforløb til målgruppen. I samarbejde med it-leverandører og konsulenthuse vil det tilbyde en samlet pakke til virksomhederne.

”Vores opgave er at fungere som bindeled og talerør mellem konsulenterne og de små virksomheder,” forklarer Ebbe Petersen.

Centret selv er et nonprofitforetagende, men det samme vil ikke nødvendigvis gælde for dets samarbejdspartnere. Der er altså ikke tale om et tag-selv-bord for de små og mellemstore virksomheder, men måske snarere rådgivning til valg fra menuen.

”Prisen på sådan et forløb vil fuldstændigt afhænge af de leverandører der tilbyder det. En virksomhed ville i princippet ligeså godt kunne opsøge konsulenterne selv, men i de små virksomheder eksisterer overblikket over hvilke muligheder der er måske ikke," siger Ebbe Petersen.
"Det er vores opgave at vise hvad der er for dem i det her, og hvordan de kan gøre deres hverdag lettere,” afslutter han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere