Artikel top billede

Hvis man kører en langsigtet outsourcing-udviklingsstrategi, er man nødt til at behandle folk, som var de ansatte hos en selv," siger administrerende direktør Per John Jensen fra det danske softwarehus Zoomio.

Hård konkurrence om udenlandske kodekarle

Outsourcing: Offshore-medarbejdere skal have gode forhold. Ellers smutter de, lyder det fra erfaren direktør.

Du går grueligt galt i byen, hvis du tror, at softwareudviklere er en kodefabrik, der bare skal kode.

Tværtimod er det medarbejdere, der skal plejes og udfordres, så de ikke smutter over til konkurrenten - for der er rift om dygtige udviklere i udlandet.

”Hvis man kører en langsigtet outsourcing-udviklingsstrategi, er man nødt til at behandle folk, som var de ansatte hos en selv," siger administrerende direktør Per John Jensen fra det danske softwarehus Zoomio, der udvikler platformen Zoomio til e-marketing.

Zoomio har fra begyndelsen etableret sig som en global virksomhed, hvor produktdesign foregår i Danmark og USA, mens selve programmeringen er offsourcet til pakistanske og ukrainske udviklere.

Han mener, at man er nødsaget til at give udviklerne nye udfordringer, når de har været på en bestemt opgave i et stykke tid.

"Der er ingen i Danmark, der gider at side og kode hele tiden. For man kører træt i tingene,” siger han.

Mister kompetence

”Der er ingen tvivl om, at de dygtige medarbejdere har masser af muligheder. Hvis vi ikke passer på, risikerer vi at miste en kompetence, som vi har opbygget gennem mange år. Medarbejderpleje skal også ske selvom, det handler om offshoring,” siger Per John Jensen.

Da virksomheden begyndte at offshore til Pakistan for fem år siden, bestod udenlandskontoret af to udviklere.

Nu er tallet oppe på 17 mænd i Pakistan og fire i Ukraine.
Kundelisten tæller 360 virksomheder, der bruger Zoomios system.

For at skabe en større nærhed til medarbejderne i Pakistan, har Zoomio ansat en pakistansk person, der kommer til at arbejde sammen med et outsource-team og bliver "manden på stedet".

”Han skal sørge for, at vi får outsourcet opgaverne til de rigtige mennesker, og at udviklerne får de rigtige udfordringer. Samtidig er hans opgave at belønne de gode medarbejdere og det modsatte til de ikke-gode,” fortæller direktøren.

Strategisk beslutning

Ifølge Per John Jensen er den otte timer lange flyvetur et problem, der gør, at han efter eget udsagn ikke ”lige høvler derned”. Han slipper dog ikke for turen den 17. september, hvor den nye mand skal introduceres.

”For os er det strategisk. Vi vil det her og fortsætte med at udvide vore team i Pakistan ved at ansætte betydeligt flere næste år. For at gøre det, har vi besluttet at have vores egen mand på stedet til at arbejde sammen med udviklerne,” siger Per John Larsen, der har valgt at satse på Pakistan.

”Forskellen mellem Pakistan og Ukraine er, at man kan kommunikere bedre med pakistanere, fordi de taler fornemt engelsk. Hvorimod det er sværere at finde nogen, der taler ordentligt engelsk i Ukraine.”

Zoomio har hovedkontor i København med 54 ansatte. Desuden har virksomheden salgskontorer i Tyskland og Holland.

Uden at opgive det nøjagtige tal, fortæller Per John, at virksomheden omsatte for under den rigtige side af 20 millioner kroner i 2006 og forventer, at tallet kommer op på den rigtige side af 20 millioner for regnskabsåret 2007.

Selve omsætningen er vokset med 25 procent kvartal over kvartal de sidste otte kvartaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere