Microsoft udskyder Windows Server 2008 igen

Udviklingen af Microsoft Server 2008 kan tage op til tre måneder mere end planlagt.

Computerworld News Service: Microsoft udskyder endnu engang lanceringen af den kommende Windows Server 2008. Den nye plan lægger op til, at serveren bliver frigivet til salg mellem 1. januar og 31. marts 2008.

Forsinkelsen skyldes et behov for yderligere test og betyder, at serveren muligvis ikke når at blive klar til Microsofts lanceringsevent i Los Angeles 27. februar næste år.

Ifølge planen byder eventen på Windows Server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008.

Ironisk nok kan forsinkelsen betyde, at Microsoft ikke har noget at lancere den dag. Microsoft vil dog ikke aflyse eventen, hvor både kunder og samarbejdspartnere er inviteret.

SQL Server er planlagt til at blive udsendt mellem 1. april og 30. juni, og udsendelsen af Vision Studio 2008 er forventes i slutningen af 2007.

Helene Love Snell, produktchef i Windows Server-teamet, fortæller, at udviklingsteamet arbejdet målrettet på at nå at frigive serveren til salg inden lanceringseventen, men serveren bliver ikke udsendt, før den er klar, understreger hun.

Kan ikke tage stykker ud

Iagttagere mener, at Microsoft forholder sig pragmatisk til et stykke software, der først blev betatestet i 2005 og har lidt under utallige forsinkelser og manglende funktioner.

Testmatrixen er så stor, at man ikke bare kan tage stykker ud, fortæller analytiker Michael Cherry. Han mener, at Microsoft bare lægger stor vægt på at gøre det rigtige.

Andre mener, at forsinkelsen formentlig ikke vil betyde det store for virksomheder, men at den kan hjælpe med fremtidige klient- og serverlanceringer.

Man foretager nogle justeringer, og det er derfor, Windows Vista SP1 udkommer inden for samme tidsramme som Windows Server 2008, siger IDC-analytiker Al Gillen.

Microsoft fortalte i forbindelse med meddelelsen om server-forsinkelsen, at Vista SP1 vil blive udsendt i begyndelsen af 2008.

Al Gillen undrer sig også over, hvordan server-forsinkelsen vil påvirke de produkter, der er bygget på Windows Server 2008; virtualiseringsteknologi, Centro-serverne til mellemstore virksomheder og Cougar, der er kodenavnet for den næste version af Small Business Server.

Helene Love Snell fortæller, at forsinkelsen vil påvirke datoerne for udsendelse af Windows Server Virtualization add-on til Windows Server 2008, men ikke tidsrammen for deres lancering.

Hun tilføjer, at planen stadig er at have en WSV-beta klar til salg af Windows Server 2008 og at udsende virtualiseringssoftwaren senest 180dage efter den dato.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere