Net-rygter tager til: Google er på vej med Gphone

Google er på vej til at præsentere et større indtog på mobilmarkedet, lyder det hviskende i krogene. Bliver det en Gphone? Eller noget helt andet?

Rygtestormen på nettet bliver kraftigere og kraftigere, når det handler om, at Google måske er på vej med et nyt apparat, som skulle være en Gphone. Eller i hvert fald noget nyt til mobilmarkedet.

Noget er i hvert fald på vej fra Googles side, forlyder det. Og måske er en prototype på vej til at blive præsenteret.

Styresystem

Rygterne har taget ekstra fart, efter teknologisitene Engagdet og Techcrunch stort set samtidig har offentliggjort artikler om, at Google har nyt og spændende noget i ærmet.

Engadget mener at vide, at Google er på vej med et særligt styresystem til mobiltelefoner, som Engagdet kalder "Gphone OS".

Planerne om det Linux-baserede styresystem vil ifølge Engadget blive præsenteret 3. september, skriver sitet, der mener at vide, at Google "ikke nødvendigvis" er på vej med en decideret telefon, selv om Google "afgjort" samarbejder med mobil-producenter.

Hos Techcrunch hedder det, at Google er på vej til at præsentere noget stort i begyndelsen af næste år. Ifølge sitet har HTC, der samler mobiltelefoner, leveret cirka 20 mobile apparater til Google til test.

Til mange apparater

Techcrunch skriver, at Googles indgang til Gphonen er helt anderledes end Apples indgang til selskabets iPhone i og med, at Google satser på styresystemet og en vifte af Google-applikationer som eksempelvis Gmail, Maps og lignende til en hel række forskellige mobile apparater.

Mediet Rediff.Com vil desuden vide, at Google for tiden forhandler med flere af Indiens største mobileselskaber, Bharti Airtel og Vodafone Essar og citerer unavngivne kilder for, at en Gphone samtidig vil blive lanceret i både USA og Europa.

Midt i den tiltagende rygtestorm er der dog også dem, der mener, at der er tale om det rene hysteri på rygtemarkedet - i hvert fald når det gælder de rygter, der handler om, at Google skulle være på vej med sin egen hardware.

De peger på, at Google flere gange har bedyret, at mobilmarkedet er lige lovligt konkurrence-præget, ligesom Google aldrig har bekræftet, at selskabet arbejder på at udsende et håndholdt apparat.

Når det handler om et Google-styresystem til håndholdte er det sværere at finde kritikere, der blankt kan afvise disse rygter som uvederhæftige. Nu er det blot at vente for at se, om Google præsenterer noget 3. september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere