Artikel top billede

”Folk forbinder it-konsulenter med højrøvede slipsedrenge, der kører i BMW. Men når man ankommer på cykel i regnvejr, får man virkelig street respect af kunden,” fortæller konsulent og medstifter af de grønne it-konsulenter, Martin Birch.

It-konsulenter tager cyklen frem for bilen

Tema: Uanset vejrets tilstand tager de grønne it-konsulenter cyklen, når de skal ud til kunder. Tanken er grøn og respekten stor.

De er grønne, er de. Og nej, det er ikke de grønne bude. Men de drøner af sted på samme måde på deres cykler fra kunde til kunde med tasken på ryggen og det rigtige tøj til det danske vejr.

Hverken regn, sne eller hagl kan stoppe de grønne it-konsulenter i at udføre deres arbejde – dog kan et par minus grader eller islag få dem til at tage toget eller bussen.

Højst er det blevet til et fald hen over styret på grund af en sandwich med masser af tilskuere og en tur op i en bil.

Når cyklerne ikke bliver brugt, står de pænt parkeret i indgangspartiet bag den store grønne port, hvor hovedkontoret ligger på fjerde sal i en loftslejlighed, der huserer seks ansatte i moderne minimalistisk stil i det indre København.

Street respect

”Folk forbinder it-konsulenter med højrøvede slipsedrenge, der kører i BMW. Men når man ankommer på cykel i regnvejr, får man virkelig street respect af kunden,” fortæller konsulent og medstifter af de grønne it-konsulenter, Martin Birch, der på en typisk hverdag kører ud til to kunder.

Det er kunder, der delvist har outsourcet it-driften til de grønne konsulenter, der betjener en gennemsnitsklient fem seks gange om året. Den største kunde - ud af cirka 350 - er en virksomhed inden for togdrift med 175 ansatte.

Om det drejer sig om fem eller 40 ansatte, handler det om, at it skal virke, når medarbejderne kommer på arbejde om morgenen.

Grøn tankegang

Martin Birch er en ud af fire rådgivere, der i dag er tilknyttet virksomheden. Ideen til konceptet fik han sammen med partneren, der begge har en grøn indstilling til livet.

”Vi er ikke græsrodsfanatikere, men bare grønne i måden at tænke på,” siger manden, der for tiden leverer rigtig mange printere af serien Xerox´s Phaser 8500/8550.

Den vel er det nærmeste, man kommer en økologisk printer - idet den anvender voks i stedet for traditionel toner.

Størstedelen af virksomhedens kunder bor i det indre København, men de grønne it-konsulenter betjener også kunder fra Hillerød til Grønland – dog ikke på cykel.

Hovedreglen er, hvis der er mere end 15 kilometer til en kunde, bliver de offentlige transportmidler brugt.

Alt fra lette printerproblemer til indviklede servere, der kan tage op til flere dage, bliver løst.

Gavn af forskellighed

Selv er Martin Birch uddannet købmand i Tyskland, men da han altid havde interesseret sig for it, tog han en standarduddannelse hos Microsoft, og siden har den grønne mand arbejdet med it hos forskellige virksomheder.

Dagligdagen på cyklen og de forskellige kunder, er Martin Birch meget glad for - selvom han med egne ord arbejder ”ikke mindre end 10 eller mere end 15 timer” om dagen.

”Det er et taknemmeligt job, hvor man den ene dag kan være en helt, men også være ham, der ikke kunne få det til at virke. Men man møder mange forskellige mennesker,” siger Martin Birch.

Han kan ikke undvære de erfaringer, virksomheden får af sine kunder fra forskellige brancher.

”Det gavner os, fordi vi netop får kendskab til forskellige behov og kan forudse de behov, der vil opstå om nogle år ,” fortæller han.

Virksomheden, som har eksisteret i tre år, arbejder uafhængigt af både hardware og software. Derfor bruger konsulenterne lige så meget Microsoft, som Linux og Open Source.

Virksomheden omsatte for knap 2 millioner kroner i 2006 og forventer at lande på 2,5 milioner kroner for regnskabsåret 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere