Billeddatabase fra Adobe

Adobe Photoshop Album har ikke meget med Photoshop at gøre. Der er derimod tale om et billeddatabase-program til privatbrugere, og det er en fornøjelse at anvende og kigge på. Mulighederne er mange, inklusive små-reparationer af billederne. Spørgsmålet er, om programmet kan så meget mere end de freeware-pendanter, som kan hentes gratis på nettet.

Luksus til hobbyfolket

Et luksus-produkt til hobbyfolket: Sådan kan man karakterisere Adobes nye billeddatabase-program Adobe Photoshop Album. Programmets navn er en smule misvisende, for der er ikke meget Photoshop over billedhåndteringsprogrammet.

Til gengæld er Photoshop Album en flot billeddatabase til hobbybrug, med masser af funktionalitet til at importere og organisere billederne med.

Der er muligheder for at brænde cd'er og skabe web-albums, samt simpel redigering som for eksempel rød-øje korrektion, beskæring og simpel farve- og lys-korrektioner. Og brugerfladen er helt i orden.

Nem adgang til funktionerne
Første gang programmet åbnes, mødes brugeren med en Quick Guide dialog, som kan scanne computerens diske for billeder.

Programmet kan ikke håndtere vektorgrafik. Formater som EPS og Adobes eget Illustrator-format understøttes ikke, så Photoshop Album er altså slet ikke et produkt rettet imod det professionelle marked.

Udover billeder kan programmet håndtere lyd i formaterne .wav og MP3 samt video i MPEG-1, AVI og QuickTime. Billeder, som befinder sig på flytbare medier, kan programmet naturligvis også håndtere.

De førnævnte Quick Guides kan i øvrigt hjælpe til med næsten alle programmets funktioner, og guiderne er pærenemme at anvende. Adobes udviklere er absolut dygtige til at skrive programmer med gode brugerflader, og her ligger Photoshop Album helt i top.

Efter at billederne er importeret til programmet, kan de organiseres, viderebehandles og eksporteres.

Photoshop Album ligner så mange andre billeddatabaser. Men den er nemmere og smartere end de fleste.

Mærker og justering

Mærker
Efter importen organiseres billederne efter dato på en tidslinie øverst i programvinduet. Man kan så klikke på en bestemt måned og browse de billeder, som er skabt i den valgte måned. Det skulle gøre det nemt at finde feriebillederne.

Billederne kan udstyres med mærker, tags, som kan benyttes til at kategorisere billederne på kryds og tværs. Et mærke tilknyttes et eller flere billeder ved at trække det over på billed-frimærkerne.

Programmet lægger op til, at søgemulighederne tager udgangspunkt i de mærker, man har udstyret billederne med.

I modsætning til for eksempel ThumbsPlus er det ikke muligt at søge på billedernes fysiske egenskaber, så som størrelse, format, dimensioner og filnavn. Men denne type funktionalitet henvender sig også i højere grad til mere professionelle opgaver.

Justering
Programmet giver mulighed for at udføre basal justering af billederne. Det drejer sig om beskæring, fjernelse af de berømte røde blitz-øjne, justering af lys- og kontrastforhold, korrektion af hvidbalance, samt farvemætning.

Simpel justering kan programmet lige netop klare.

Fotoalbums

Fotoalbums
Der er altså ikke meget at sige om programmets evner til redigering af billederne, men når det drejer sig om at udgive billederne, så er det en anden snak. Photoshop Album har en lang række muligheder for at udgive billederne. Først trækkes de udvalgte billeder over i et separat vindue, og dernæst kan brugeren skabe fotoalbums, kalendere, web-albums, video-cd'er og trykte albums.

Man kan også sende billederne i e-mails fra selve programmet, og billederne kan skaleres til en fornuftig størrelse og format før afsendelsen.

Glimrende program
Selvom Photoshop Album egentlig er et ganske banalt stykke software, så er det glimrende skruet sammen. Adobe kan virkeligt noget med velfungerende brugerflader, og Photoshop Album er en fornøjelse af anvende.

Programmet er set til 334 kroner uden moms, og så må man gøre op med sit indre luksusdyr, om det virkeligt er pengene værd, eller om man kan få sine behov opfyldt af et stykke freeware.

Adobe Photoshop Album fås til Windows 98SE, ME, 2000 samt XP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere