Artikel top billede

MTV har hidtil solgt musik gennem butikken Urge.com. Men nu har tv-stationen sammen med softwareproducenten RealNetworks lanceret tjenesten Rhapsody America.

MTV udfordrer iTunes

Rhapsody America er navnet på den nye online musikbutik, som MTV har sat i søen sammen med RealNetworks. Formålet er at give Apples succesfulde iTunes-tjeneste kamp til stregen.

Computerworld News Service Hvem er bedre til at tjene penge på online musiksalg, end musikkanalen, der definerede en hel generation?

Dette kunne være rationalet bag MTV’s seneste initiativ, Rhapsody America, en musikbutik, der skal udnytte det hastigt voksende marked for salg af musikfiler over internettet.

Et enormt marked, som Apple hurtigt har forstået at sætte sig i spidsen for i kraft af iTunes.

Større bid af kagen

MTV har hidtil solgt musik gennem butikken Urge.com. Men nu har tv-stationen sammen med softwareproducenten RealNetworks, sat sig til bords for at tilrane sig en større bid af kagen.

Og MTV vil sparke markedsføringen af det nye initiativ i gang ved kanalens lige så berømte prisoverrækkelsesshow, MTV Music Awards, som løber af stablen den 9. september.

Brugerne er ikke trygge

Den oprindelige Rhapsody-tjeneste blev skabt af RealNetworks, som dog lancerede den med en abonnementsordning i form af et månedligt gebyr.

Netop den prisstruktur er grunden til, at Rhapsody har haltet bagefter iTunes, hvor man betaler for det, man downloader, mener ledende analytiker ved Forrester Research, Josh Bernoff:

"Alle pengene flyder i iTunes’ retning. For det er de færreste mennesker, der er trygge ved betalingsordningen hos Rhapsody. Dens væsentligste svaghed er, at musikfilerne ikke længere virker, når man afmelder sit abonnement," siger Josh Bernoff.

Rhapsody Americas vicemarketingchef, Kevin Nakao, understreger, at tjenesten vil tilbyde begge betalingsordninger:

"Vi er den totale musikløsning," siger han.

Ubegrænset adgang

Prisen for et Rhapsody-abonnement, der giver ubegrænset adgang til tjenestens musikudbud, er lidt over 70 kroner, hvis brugeren afspiller musikken over computeren. Hvis man vil have den indkøbte musik med sig på en bærbar musikafspiller, er prisen lidt over 80 kroner.

MTV’s samarbejdsaftale med Microsoft om at drive Urge.com udløber i år. Og det har været med til at bane vejen for, at Microsofts konkurrent, RealNetworks, nu løber med partneren. Og det er til stor gavn for RealNetworks, mener brancheanalytikeren, Susan Kevorkian:

"MTV’s langstrakte ekspertise udi musik samt kanalens stærke brand er en tiltrængt vitaminindsprøjtning til Rhapsody-tjenestens image og marketing," siger Susan Kevorkian.

Oversat af Pola Rojan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere