HP er en guldgrube - markant fremgang på software

Hewlett-Packard skovler penge ind i massive mængder. Et nyligt opkøb understreger, at HP for alvor har fokus på software-markedet.

Amerikanske Hewlett Packard kom forbavsende godt ud af tredje kvartal i regnskabsåret 2006/07.

Det lykkedes it-giganten at løfte overskuddet ret betydeligt.

I de tre måneder frem til 31. juli tjente HP således 1,78 milliarder dollar (9,88 milliarder kroner) efter skat, hvilket er 29 procent mere end samme kvartal for et år siden.

Omsætningen er øget med 16 procent fra 21,9 milliarder til 25,4 milliarder dollar.

Regnskabet viser også en vækst og overskud inden for alle hovedforretningsområder, hvor softwareforretningen voksede 74 procent til 554 millioner dollar.

I pc-forretningen steg omsætningen til en ny rekord på 8,9 milliarder dollar, mens antallet af solgte pc´er steg med hele 33 procent.

Kører godt i Danmark

Det samme vilde billede tegner sig nogenlunde for det danske marked.

Uden at opgive konkrete tal, fortæller Niels Petersen, som er ansvarlig for HP Software i Danmark, at det kører rigtig godt.

”Vi har faktisk gjort det endnu bedre, end vi forventede. Det er gået over forventning i Danmark i forhold til det internationale marked,” siger han.

Regnskabet afspejler både Mercury-opkøbet og gigantens øvrige forretninger.

”Softwaren i sig selv breder sig over flere grene, men vi står utrolig stærkt på markedsandele indenfor vores kernekompetence, som er datacenterovervågning, test og kvalitet på det danske marked”, fortæller Niels Petersen.

Han understreger samtidig, at HP gerne vil være en stor strategisk softwareleverandør - primært indenfor store data-centre.

Når virksomheder vil automatisere deres processer, rutiner, driften og overvågning, står HP software gerne til rådighed.

Større markedsandel

”Når vi kigger på konkurrenterne, er det mit indtryk, at det er os, der har mest træk i det,” fortæller han.

Per Andersen, direktør for IDC, forklarer, at HP software i dag har en væsentlig større markedsandel, selvom divisonen stadig ligger som nummer syv på det danske softwaremarked.

”Noget af det, der har hjulpet selskabet, er dets køb af softwarevirksomheden Mercury, som har givet HP en god platform ud over det, det havde i forvejen,” siger han.

På HP hovedområde, infrastruktursoftware, ligger HP Software som nummer fire på markedet med 7,5 procent i markedsandel. Her havde de en ganske pæn vækst på omkring 10 procent i markedet.

Opkøb har hjulpet

Per Andersen begrunder væksten til dels med opkøb.

”Der sker en masse opkøb af softwarevirksomheder i år, og mange af leverandørerne vokser gennem opkøb. Afhængig af hvor meget man køber, kan man nå pæne vækstrater,” siger han.

Han mener, at udsigterne for HP virker ganske gode.

”HP har vundet noget terræn tilbage. Selskabets styrke hænger meget sammen dets hardware-forretning. Har man en god solid hardware-forretning, har man også basis for infrastruktur-software. HP har et tæt samarbejde med Microsoft, som er en interessant partner at have i softwaremarkedet. Jeg kan ikke se nogen mørke skygger,” siger han.

Fokus på software

Ifølge IDC-analytiker for det europæiske marked, Tonny Rasmussen, skyldes opkøbet af Mercury bestræbelsen på at styrke HP softwaredivision og bringe HP Software ind i HPs overordnede strategi.

”HP's software udgør i dag en meget lille del af selskabets samlede omsætning, men købet af Mercury har vist, at selskabet bestemt ikke negligerer dets softwareforretning,” siger han.

”Siden opkøbet er både den del, som Mercury har bidraget med og HP Software generelt gået rigtig godt de sidste to tre kvartaler,” tilføjer Tonny Rasmussen.

HP har skåret 15.000 job, siden turn-around-CEO Mark Hurd tog over i 2005. Og det er de besparelser, der slår igennem på bundlinjen godt hjulpet af de faldende komponentpriser, som også Dell og Apple har nydt godt af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere