Oracle koster Canon Danmark millioner

Canon Danmark fik sidste år 112 millioner kroner af moderselskabet som kompensation for "den tort og lidelse," det har påført selskabet at være pilotland for et nyt pan-europæisk Oracle-system.

Det kostede Canon Danmark blod, sved og millioner af kroner at være pilot-land på det pan-europæiske Oracle-system, der blev indført tilbage i november 2004.

"En stor del af systemet gik i sort, og vi kunne ikke fakturere vores kunder, der gik rod i vores debitor-regnskaber, der gik rod i vores kontrakter. Der gik seks til ni måneder, før systemet kom på benene igen," fortæller Henrik Møller-Christensen, administrerende direktør for Canon Danmark siden januar 2006.

Både egen og Oracles skyld

Direktøren vil ikke direkte sige, at de mange problemer er Oracles skyld.

"Men det er et faktum, at det er en Oracle-platform," siger Henrik Møller-Christensen.

Han ser problemerne som en kombination af problemer med systemet og organisatorisk utilstrækkelighed hos Canon Danmark.

Han synes i hvert fald, at det er rimeligt, at Canon Europa sidste år tilførte Canon Danmark lige knap 112 millioner kroner for "den tort og lidelse, det påførte os at være pilot-land."

Kører i 12 af 13 lande

I dag kører det Oracle-baserede ERP-system fint i 12 ud af de 13 vesteuropæiske lande, hvor Canon er repræsenteret med et datterselskab. Kun Canon Danmark har stadig en smule grus i ERP-maskinen.

"Vi er først nu ved at komme ud af efterdønningerne af det, fordi der efterfølgende har været forskellige kvalitetsbrist, og derfor har vi lidt for længe måttet vise utilfredsstillende tal, men vi kommer aldrig videre, hvis ikke kvaliteten af vores data er i orden, og der er vi så endelig ved at være nu," siger Canon-direktøren.

Dengang ERP-systemet blev indført lagde Canon Danmark samtidig sin markedsstrategi om, og selskabet blev ledet af Canon Sveriges direktør, der passede forretningen i Danmark på halv tid.

"Ikke et ondt ord om min forgænger, men det er svært at køre et land med de udfordringer, som Canon havde i Danmark dengang - og så på halv tid," siger Henrik Møller-Christensen.

Skiftet ledelsen ud

Efter Henrik Møller-Christensen tiltrådte sidste år er salgsdirektøren, servicedirektøren, marketingdirektøren og økonomidirektøren blevet skiftet ud, og der er blevet ansat en ny personaledirektør.

"Nogle er gået selv, mens andre er blevet sagt op," siger Henrik Møller-Christensen og fortsætter:

"Jeg skal jo sætte mit hold, og nogle var alligevel på vej ud på grund af alder, og så fik vi det hele til at gå op i en højere enhed."

Kursen mod overskud

Nu er holdet sat og kursen mod overskud klar. Målet er at øge omsætningen i år med mere end 50 procent og nås de sorte tal ikke i år, så bliver der ifølge Henrik Møller-Christensen med garanti overskud i 2008:

"Vi runder en milliard kroner i omsætning i år, og den fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem B2B og B2C, hvor Jens Belner er ansvarlig for sidstnævnte."

I det danske regnskab vil milliardomsætningen ifølge Henrik Møller-Christensen skrumpe til omkring 580 millioner, fordi alt faktureres gennem Holland, og Canon Danmark aflønnes gennem en kommissionsafregningsmodel.

Egenkapitalen er fortsat negativ, men den forventer direktøren at bringe på fode igen over driften.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere