Printerproducent: Staten koster os millioner

Konica-Minolta har øget underskuddet med seks millioner kroner. Det er statens eneaftale med Xerox, der har ført til kraftigt faldende priser i det offentlige, forklarer administrerende direktør Martin Rahbek.

Konica Minoltas regnskab er en nærmest surrealistisk oplevelse at læse. Omsætningen er gået tilbage fra 480,6 millioner kroner til 470,3 millioner, mens underskuddet er øget fra 6,5 millioner til 12,3 millioner kroner.

Alligevel er teksten fyldt med udsagn som "igen et stærkt år i farvernes tegn," "igen i år giver os en førsteplads," og "Konica Minoltas konstante satsning på høj kvalitet, miljø og sikkerhed har vist sig at bære frugt."

Men der er grund til optimisme, fortæller administrerende direktør Martin Rahbek.

”Konica Minolta er suveræn nummer et på farveprint. Det er den fremtidige hest, man skal sadle på.” siger han.

Det offentlige betaler mindre

Underskuddet tilskriver han statens eneaftale med Xerox om levering af printere til staten. Aftalen har ikke betydet nogen nedgang i markedsandelen, men det har fået det offentlige til at kræve lavere priser, hvilket har betydet nedgang i omsætning og overskud på de enkelte aftaler.

Samtidig har strukturreformen også haft indvirkning på omsætningen.

”I slutningen af 2006 var det offentlige i standby-mode. De købte lidt mindre, men i 2007 kom der gang i købet igen,” siger Martin Rahbek.

Siden januar har der været overskud hver måned i virksomheden, og Martin Rahbek regner med, at det næste regnskab vil være med et overskud på et par millioner. Hvis virksomheden vinder nogle store udbud kan det blive højere endnu.

Printeren kræver fingeraftryk

Martin Rahbek tror ikke på underskud, da selskabet nu er ovre en turn-around-periode, hvor virksomheden har fået færre ansatte, mindre varelagre og et nyt ERP-system.

Fremtiden ser han indenfor salg af løsninger, hvor printere for eksempel bliver solgt sammen med sikkerhedsprodukter. Det kan for eksempel være en printer med biometri, hvor kun personen med det rigtige fingeraftryk kan få printeren til at spytte papirerne ud.

Derudover vil Konica Minolta satse på printere, der kan udskriver paperback-bøger og brochurer. Det er et marked, hvor Xerox i dag har førerpositionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere