Artikel top billede

Vis mig dit skrivebord, Preben Mejer

Kunst og konen pryder computerens skrivebord, og der står Microsoft på de fleste af programmerne. Direktør i fremtidslaboratoriet Innovation Lab, Preben Mejer, viser sin computer frem.

Hvilket billede har du på dit skrivebord – og hvorfor?

"Jeg er lige kommet hjem fra ferie, og i sidste uge overnattede jeg i vindistriktet Rioja i Spanien på et meget lækker hotel lavet af Frank Gehry, ham der har lavet Guggenheim i Bilbao.

Det har jeg et billede af, hvor min kone står foran.

Jeg har det billede, fordi det er behagelige ferieminder, og så fordi jeg er fascineret af den måde at bruge arkitekturen på. Det er en enorm fræk måde i stedet for de stive, kedelige rammer, som arkitetkur oftest er i Danmark - det der strenge, skandinaviske, dødkedelige look med masser af glas, som vi exellerer i her.

Den her bygning er så den totale kontrast. Den er dynamisk, organisk og nesten levende at kigge på, og som man kan røre ved i modsætning til de danske bygninger, som man skærer sig på."

Lever i Outlook

Hvilket program bruger du mest på din arbejdscomputer?

"Jeg må sige, at jeg ånder og lever i Outlook, det hører til undtagelsen, når jeg laver noget uden for Outlook.

Nummer to på listen er også i den her sammenhæng ret kedsommelig, nemlig Powerpoint. Jeg er olympisk mester i Powerpoint. Dybt kedeligt, men sådan er det "

Internet Explorer eller Firefox?

"I begyndelsen brugte jeg Netscape. Jeg mødte Netscape-folkene, da de kun var 10-20 stykker. Ligesom jeg mødte Yahoo!, da de oprindelige stiftere stadigvæk sov under skrivebordene, og der var fem ansatte. Yahoo! holdt til i et hjørne af en lille lagerbygning, hvor de havde lejet kontoret til lageret, der ikke længere havde brug for det.

Jeg var glad for Netscape, men da Office kom med Explorer stort set indbygget, var der alligevel fordele ved at bruge den samlede pakke. Lige siden har jeg brugt Explorer.

Jeg har også Firefox installeret, men har svært ved at se fordele, der gør at jeg skulle skfite."

Microsoft bedst og værst

Hvad er dit favoritprogram?

"Outlook. Jeg ville ikke vide, hvad jeg skulle gøre uden det."

Hvilket program er det værste at bruge?

"Outlook – nej spøg til side. De andre programmer i Office-pakken har stadig noget at lære, før de bliver tilstrækkeligt brugervenlige.

Indenfor de sidste 24 timer har min powerpoint totalt uønsket formatteret typografien på 250 slides, så det står som en sæk kartofler, der er væltet. Samtidig har word – igen totalt uønsket – foretaget engelsk og unødvendig stavekontrol på min danske tekst, og ændret alt hvad ændres kan til engelsk staveform. Sommetider elsker jeg nørderne i Redmond."

Hvad arbejder du med lige nu på computeren?

"Lige nu sidder jeg med Googles Picasa og ordner feriebillederne. Vidunderligt program, brugervenligt, logisk og tilgivende ud over alle grænser."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere