Steria, en af de tre virksomheder, der som Økonomistyrelsen havde prækvalificeret til at give tilbud på kontrolrumssoftware til det landsdækkende beredskabsnet Tetra, har trukket sig.
"Vi har besluttet ikke at komme med et tilbud," fortæller Peter-Nilson Østerbye, administrerende direktør, Steria.
Udbuddet drejer sig om den software, der skal installeres i vagtcentraler landet over, så de bliver i stand til at kommunikere med brugerne af beredskabsnettet.
To tilbage
Udover Steria, der var prækvalificeret sammen med sit engelske moderselskab og APD Communications, er yderligere to konsortier inviteret til at afgive tilbud.
Det er Siemens i Danmark sammen med Siemens Enterprise Communications og Terma i samarbejde med Intergraph, IBM Danmark, Motorola, Ingeniørfirmaet H. Mortensen og Zonith.
Steria har ifølge direktøren fortrudt, fordi det har vist sig, at alt materiale og alle præsentationer skulle afleveres på dansk.
"Der er tale om en meget kompliceret udbudsforretning og at lave alt på dansk ville blive en uoverkommelig opgave for os, fordi en stor del af vores eksperter er engelske, og vores engelske moderselskab var en del af opgaven," forklarer Peter-Nilson Østerbye.
Christian Gulholm fra Økonomistyrelsen fortæller, at udbudsforretningen fortsætter som planlagt, nu bare med to tilbudsgivere.
Ikke klokkeklart
Ifølge Sterias direktør fremgik det ikke "klokkeklart" i oplægget til prækvalifikationen, at materialet skulle udfærdiges på dansk.
"Flere faktorer har spillet ind i forhold til vores beslutning om at trække os, men hovedfaktoren er det med sproget," siger Peter-Nilson Østerbye.
For nylig vandt det Motorola-ejede selskab Dansk Beredskabskommunikation statens udbud af et nyt radiosystem til de danske beredskabsmyndigheder.
Beredskabsnettet baseres på Tetra-teknologien og får derfor en afgørende betydning for Motorolas danske Tetra-aktiviteter.
Nu er det kun Siemens, der er tilbage til at konkurrere mod et konsortium, der har Motorola med som partner.
Sætter pengene på Terma
Computerworld spurgte Sterias direktør, hvem han ville sætte sine penge på af de tilbageværende tilbudsgivere.
"Jeg ville sætte mine penge på Terma. Det konsortium, de har fået sat sammen, virker meget overbevisende. Imod taler, at konsortiet består af seks partnere, der både skal blive enige og tjene penge alle seks," siger Peter-Nilson Østerbye.
På baggrund af de første foreløbige tilbud forhandles der med hver af de nu to tilbageværende tilbudsgivere.
Forhandlingerne forventes ifølge Økonomistyrelsen at starte i slutningen af august med det mål at indgå kontrakt ultimo 2007.