Nokia offentliggør enorm profitstigning

Nokias nettoprofit for årets andet kvartal var skyhøj takket være en stor engangsfortjeneste fra virksomhedens nye produktionseventyr med Siemens.

Computerworld News Service Nokias nettoprofit er steget med 148 procent og er nået op på det klækkelige beløb á 21,06 milliarder kroner, hvilket skal sammenlignes med de bare 8,48 milliarder kroner virksomheden tjente i samme periode sidste år, meddelte virksomheden torsdag.

Den enorme stigning i profit blev kraftigt hjulpet på vej af en gevinst på 13,99 milliarder i forbindelse med lanceringen af det nye udstyrs-vovestykke: Nokia Siemens Networks.

Nettosalget er steget med 28 procent til 93,69 milliarder kroner fra 73 milliarder året før.

Der er den lille hage ved tallene, at virksomhedens resultater fra dette års andet kvartal medregner tallene fra samarbejdsforretningen, hvilket gør det noget besværligt at sammenligne med sidste års tal.

Nyt samarbejde i modvind

På trods af fortjenesten fra lanceringen af Nokia Siemens Networks klarer det nye forretningssamarbejde sig ikke for godt.

Nokia Siemens Networks måtte offentliggøre et regnskab fra andet kvartal med et driftstab på 9,67 milliarder og et salgstab på 25,6 milliarder kroner.

"Både nettosalget og fortjenesten var svage hos Nokia Siemens Networks, og denne ugunstige udvikling kræver omgående handling.” lyder det fra Nokia i en pressemeddelelse.

Virksomheden uddyber udtalelsen ved at sige, at den vil forsøge at opnå de planlagte besparelser ved udgangen af 2008 frem for ved udgangen af 2010.

Knap en milliard har Nokia-telefon

Nokia fragtede 100,8 millioner mobiltelefoner til forretningerne i årets andet kvartal, hvilket er en stigning på 11 procent sammenlignet med årets første kvartal og en stigning på 29 procent sammenlignet med andet kvartal sidste år.

Virksomheden vurderer, at den nu sidder på 38 procent af verdensmarkedet for mobiltelefoner, i stedet for de 34 procent vurderingen lød på sidste år.

"Mere end 900 millioner mennesker ejer på nuværende tidspunkt en Nokia-telefon," fortæller Nokias administrerende direktør, Olli-Pekka Kallasvuo.

Fokus på enkelt-chip

"I de kommende måneder vil Nokia fokusere på at optimere produktionen af virksomhedens enkelt-chip adgangsudstyr, som skal imødekomme den stigende efterspørgsel i lande som Kina og Indien," siger Olli-Pekka Kallasvuo.

I et forsøg på at styre Nokia Siemens Networks i retning af et overskud annoncerede direktøren desuden en besparelsesplan på 3,72 milliarder kroner udover de 11 milliarder, der i forvejen skal spares inden udgangen af 2008.

Oversat af Ditte Thøgersen




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Udviklingsorienteret Service Level Manager til PET

MAN Energy Solutions

Cloud FinOps Practitioner

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

Saab Danmark A/S

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere