Direktør: Bærbar til 840 kroner er ikke bluff

Direktøren for det svenske selskab, der vil sælge bærbare computere for bare 840 kroner stykket, afviser al spekulation om at firmaet er ude på at snyde kunderne. Rygtesprederne prøver bevidst at skade firmaet, mener han.

Det har været nogle stormomsuste dage for det svenske firma Medison, siden virksomheden meldte ud, at den ville sælge bærbare computere for bare 840 kroner per styk.

For mange mennesker lød tilbuddet for godt til at være sandt, og på debatfora overalt på nettet startede en intens eftersøgning af oplysninger, der kunne afsløre, om Medisons billige computer var fup eller fakta.

Efterforskningen har fået mange til at hælde mod, at det svenske firma må være ude på at fuppe kunder til at betale for en bærbar computer, som de aldrig ser så meget som en mellemrumstast fra.

Mistanken bygger blandt andet på, at det svenske firma har sit kontor i England, samt at fem virksomheder med samme navn tidligere enten er lukkede eller gået konkurs.

Desuden har virksomheden i flere dage ikke svaret på henvendelser på mail eller telefon.

Få en bærbar - eller pengene tilbage

I en pressemeddelse forsikrer direktør Valdi Ivancic dog, at hans virksomhed ikke er ude på at snyde nogen, og de, der betaler, også nok skal får deres bærbare Medison Celebrity-computer.

Dog kan ventetiden blive lidt længere, end først annonceret.

"Vi vil forsøge at holde de lovede 4-6 ugers levering, men der kan komme til at gå en uge eller to længere på grund af den store interesse, der har været for computeren verden over," udtaler Valdi Ivancic.

Direktøren lover endvidere, at selskabets telefonlinier snart vil fungerer igen. I følge direktøren bukkede de under for presset af interesserede kunder, der forsøgte at ringe til Medison.

Rygtesprederne er misundelige

I pressemeddelsen giver direktøren garanti for, at kunder der betaler den beskedne sum af 840 kroner for en bærbar med 14 tommer skærm, 40 gigabyte harddisk, 256 megabyte RAM og 1,5 gigahertz Intel-processor, får deres maskine. Ellers kan de få pengene tilbage.

"Vi vil markere, at vi ikke er nogen bluff-virksomhed, som enkelte har antydet på nettet, og vise, at vi er meget seriøse og er her for at blive," siger Valdi Ivancic.

Han forklarer de mange gisninger om virksomhedens hensigter med at visse personer ikke ønsker at se firmaet få succes med dets billige computere.

"Der vil altid være nogen, der er misundelige på os og bevidst spreder falske rygter," siger han og tilføjer:

"Vi vil nå ud til alle med vores folkecomputer, og det kan vi kun gøre, hvis vi er ærlige mod vores kunder og mod os selv."

Grundet den store mystik omkring det svenske firma Medison offentliggører Computerworld her den originale pressemeddelse i sin helhed. Læs den her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere