Alvorligt sikkerhedshul i iPhone

Sikkerhedseksperter har fundet et særdeles alvorligt sikkerhedshul i Apples iPhone, der gør det muligt at tage total kontrol over telefonen. En naturlig udvikling, siger ekspert.

Et alvorligt hul i Safari-browseren i iPhone lader hackere tage total kontrol over Apples populære telefon.

Det fortæller forskere fra det amerikanske sikkerhedsfirma ISE, Independent Security Evaluators, til New York Times.

Telefonen kan inficeres med den ondsindede kode enten ved at lokke brugeren ind på en hjemmeside med koden eller blot ved at brugeren logger på et WiFi-netværk, som hackerne har adgang til.

Konsekvenserne kan blive store, fortæller forskerne til avisen, for når først en iPhone er inficeret, kan hackerne blandt andet få den til at foretage opkald eller høste den for sms-beskeder og mails.

"Når man først har fundet et hul, så er man i fuld kontrol. Vi kan få hver eneste fil, som vi vil have," siger Charles A. Miller fra ISE til New York Times.

iPhone ikke mere usikker

Ifølge firmaets grundlægger, Aviel D. Rubin, har det taget omkring en uge, at finde hullet i iPhone, der dog ikke nødvendigvis skal ses som at iPhone er mere sårbar end andre telefoner på markedet.

"Alt, der er lige så kompleks som en computer - og det er iPhone - vil have sårbarheder," siger han.

Han sammenligner det med, at der er langt flere vira og orme til Windowsplatformen end til Apples Mac, men det betyder heller ikke nødvendigvis, at der er større usikkerhed forbundet med Microsofts produkter.

"Det er fordi 95 procent af verdens computerbrugere bruger Windows. De sidste fem procent har været på en bryllupsrejse, men den vil slutte på et tidspunkt," siger han.

Udviklere skal have paraderne oppe

Steven M. Bellovin er professor i datalogi ved Columbia University, og han finder det heller ikke overraskende, at forskerene har kunnet finde det alvorlige sikkerhedshul i iPhone.

"Vi har hørt i et par år, at vira og orme ville blive et problem på mobiltelefoner, når de blev lidt mere kraftfulde, og der er vi nået til nu. IPhone er en fuldblods-computer og ikke overaskende har den problemer i samme klasse som en computer," siger han til New York Times.

"Det er ikke verdens undergang og heller ikke iPhones undergang. Men det er et tegn om, at man ikke kan sænke paraderne, og vi er nødt til at skrive bedre software og systemer," tilføjer han.

ISE har fortalt Apple om sikkerhedshullet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere