Priskrig med Intel koster AMD en mia. om måneden

AMD har tabt mere end en tre milliarder kroner i de seneste tre måneder.

Den blodige priskrig med ærkerivalen Intel koster chipproducenten AMD blodige tal på bundlinien.

I de seneste tre måneder har AMD tabt 3,3 milliarder kroner, som finanschef Robert Rivet til dels tilskriver priskrigen med Intel, som har fået prisen på chips på det internationale marked til at styrtdykke.

En stor del af underskuddet skyldes dog de omkring 720 millioner kroner, som AMD har bogført som udgift i kvartallet for købet i oktober af konkurrenten ATI.

Finanser skal forbedres

"Vi har faktisk haft solide fremskridt i kvartallet, men vi bliver nødt til at forbedre vores finansielle resultater," lyder det fra Robert Rivet.

Han peger på, at AMD fremover fortsat vil bestræbe sig på dels at nedbringe selskabets kapitalforbrug, dels at omstrukturere selskabet.

Den melding er blevet godt modtaget af aktiemarkedet, i det AMDs kursen på AMD-aktien er steget næsten fem procent trods meddelelsen om det markante milliard-tab.

I det tilsvarende kvartal sidste år fik AMD en indtjening på omkring en halv millaird kroner.

AMD åd markedandele fra Intel for blot halvandet år siden. Det skete, da blandt andre Dell tog AMD-chip ombord til selskabets computere. Det udløste priskrigen, da Intel som modtræk sænkede priserne markant.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere