12.800 danske mail-adresser frygtes stjålet

Folkene bag en underskriftsindsamling mod ungdomshuset frygter, at 12.800 mailadresse er røget i de forkerte hænder.

De to personer bag hjemmesiden nejtilungdomshuset.underskrifter.dk frygter, at de 12.800 mailadresser, der er givet i forbindelse med afgivelsen af elektroniske underskrifter, er stjålet.

12. juli 2007 klokken 16:43 blev der sendt en mail til alle dem, der har givet deres underskrift - og det var ikke de to, der afsendte den.

"Vi er overraskede over, at den omtalte email er blevet udsendt, da det ikke er os, der har udsendt den. Ingen andre end os har brugernavn og password til hjemmesidens administrationssider." lyder det fra de personer, Holger Sørensen og Claus Christiansen, der er henholdsvis tidligere og nuværende folketingskandidat for De Konservative.

Selvom der intet kontroversielt stod i den udsendte mail, har det alligevel vækket bekymringen hos de to mænd, som derfor har valgt at melde hændelsen til politiet..

"I betragtning af hvilken ekstrem og voldelige adfærd, der er blevet udvist fra Ungdomshusets brugere og sympatisører frygter vi, at de personfølsomme oplysninger om de personer, der underskrevet sig imod Ungdomshuset på vores hjemmeside, er blevet hacket og vil blive brugt til at genere underskriverne. Derfor reagerer vi med denne politianmeldelse." siger Claus Christiansen.

Episoden er desuden blevet anmeldt mundtligt til Datatilsynet fredag eftermiddag.

Også Jubii, der ejer domænet underskrifter.dk, hvor de to har oprettet underskriftsindsamlingen, er blevet orienteret.

Formodentlig derfor er hjemmesiden ikke længere tilgængelig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere