Domænekamp: Berlingske skal lokkes i fælden

En bitter strid mellem Det Berlingske Officin og firmaet Datahjælp spidser til, efter Datahjælp har sat en række provokationer i søen.

Kampen mellem mediekæmpen Berlingske Officin og enkeltmandsvirksomheden Datahjælp om domænet findalt.com bliver nu intensiveret væsentligt.

Det sker efter, at Datahjælp har registreret over 20 domæner, der ligner domæner ejet af Berlingske-koncernen, deriblandt erhvervsbladet.com, berlingskeofficin.com og detberlingskeofficin.com.

I april måned truede Berlingske Officin med en retssag, hvis ikke Datahjælp opgav domænet findalt.com.

Det skete, selv om Datahjælp registrerede domænenavnet findalt.com allerede 27. marts 2001, mens Det Berlingske Officin registrerede findalt.dk 10. februar 2005.

Kampen om varemærket

Det Berlingske Officin har varemærket "findalt", hvilket Datahjælps ejer, Rene Mogensen, har klaget over.

Hvis officinet har ret til varemærket, vil Datahjælp ikke kunne bruge sitet erhvervsmæssigt, og Det Berlingske Officin vil stå styrket i kampen for at få overdraget findalt.com.

Stridens kerne er her, om Rene Mogensen før i tiden har brugt findalt.com erhvervsmæssigt eller ej.

Det Berlingske Officin har fremlagt en række tidligere versioner af siden som dokumentation for, at sitet ikke har været brugt erhvervsmæssigt, og Berlingske-koncernen derfor har ret til varemærket.

En grov provokation

Rene Mogensen har brugt de mange domænekøb til på nogle sites at beskrive sin frustration over Berlingske-koncernen, mens han på andre sites har placeret en 2004-version af findalt.com, som Berlingske-koncernen ikke mener, er erhvervsmæssig brug.

Det Berlingske Officin kan kun kræve siderne fjernet, hvis de bliver brugt erhvervsmæssigt – så Rene Mogensen mener, at officinet enten må leve med provokationen, eller at officinet kan kræve siderne fjernet og dermed undergrave sagen om varemærket.

"Jeg vil se, om Berlingske Officin står ved det, den siger," siger Rene Mogensen, der ikke har noget imod at kalde domænekøbene for en "grov provokation."

En linksamling er erhvervsmæssig brug

Findalt.com blev i år til en e-butik med film og musik. Berlingske-koncernen har blandt andet krævet sitet fjernet, fordi sitet bliver brugt til at sælge porno, hvilket de ikke vil forbinde findalt-brandet med.

2004-versionen af findalt.com – som kan findes på blandet andet detberlingskeofficin.com - var derimod en linksamling.

"Den er hammergrim, men spørgsmålet er ikke, om den er køn. I toppen er der en stribe links med direkte henvisninger til produkter, vi selv lever af. Det er direkte reklame," siger Rene Mogensen, som dermed mener, at siden er erhvervsmæssig.

Det Berlingske Officin vil ikke udtale sig yderligere i sagen, så længe den er verserende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere