AMD presser prisen på processorer

AMD har netop annonceret en markant prisreduktion på firmaets processorer til stationære maskiner. Intel forventes at følge trop sidst på måneden.

I går blev der lanceret en ny prisliste hos processor-producenten AMD (Advanced Micro Devices). Priserne gælder fra juli måned, og der er markante sænkninger på selskabets hurtigste processorer til de stationære maskiner.

Dem, der ønsker at sætte en processor fra AMD i maskinen kan således se frem til at spare mange penge.

Grunden til de markante prisfald på topmodellerne er angiveligt, at AMD ønsker at tømme hylderne i deres lagerhaller, så der kan blive plads til næste generation processorer med kodenavnet Barcelona.

Intel følger trop

Entusiasterne kan glæde sig over at prisen på processorerne Athlon 64 FX-74 (3,0 GHz) og FX-72 (2,8 GHz) reduceres fra 799 dollar til 599 dollar pr. par. Det svarer til ny pris på 3271 danske kroner.

Fabrikkens hurtigste to-kerneprocessorer bliver også markant billigere.

Athlon 64 X2 6000+ (3.0 GHz) falder fra 1316 til 972 kroner, mens AMD 64 X2 5600+ (2,8 GHz) ligeledes falder fra 1316 til 857 kroner.

Kan man klare sig med blot en enkelt processorkerne koster flere af modellerne nu under 275 kroner.

En Sempron 3200+ (1.8 GHz) kan ifølge prislisten erhverves for bare 170 kroner.

AMD har også valgt at sløjfe produktionen af enkelte modeller. Eksempelvis er Athlon 64 X2 3600 og 3800 forsvundet fra listen.

Ifølge en rapport fra Goldman Sachs Group forventes det, at Intel følger i hælene på AMD med tilsvarende prisnedsættelser fra den 22. juli.

Alle priser gælder ved bestilling på mere end 1000 enheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere