Strider jobkarteller, hvor arbejdsgivere aftaler ikke at ansætte hinandens medarbejdere, mod reglerne i EU om fri bevægelighed på arbejdsmarkedet?
Det spørgsmål vil EU-kommissionen nødigt tage stilling til.
I hvert fald har den foreløbig overskredet tidsfristen for at svare på spørgsmålet med snart halvanden måned.
Derfor raser den danske EU-parlamentariker Ole Christensen fra Socialdemokratiet over kommissionen.
"Jeg synes det er forkasteligt, at Kommissionen på den måde sjofler sin forpligtelse til at informere parlamentet. Det er en vigtig del af parlamentets demokratiske kontrol af Kommissionen, at vi parlamentarikere kan få besvaret vores skriftlige spørgsmål." siger han.
Ømt punkt
Ole Christensen mistænker kommissionen for at udskyde afgørelsen, fordi så meget står på spil.
"Det virker som om Kommissionen bevidst forsøger at udskyde besvarelsen af dette spørgsmål. Her i parlamentet plejer vi at sige, at når Kommissionen overskrider fristen, har det været et godt spørgsmål. At dømme efter overskridelsen på snart halvanden måned, har dette spørgsmål ramt et særdeles ømt punkt." siger han.
"Jeg mistænker Kommissionen for at gå den danske regerings ærinde i denne sag. Det er helt klart, at en udmelding fra Kommissionen imod jobkarteller vil skabe alvorlige problemer for regeringens forsøg på at sylte denne sag." fortsætter han.
Han lader sig imidlertid ikke slå ud af det manglende svar og overvejer for øjeblikket at tage spørgsmålet op på dagsordenen i beskæftigelsesudvalget for at få større opmærksomhed omkring problemet og større vægt bagved kravet om et svar.