Tilbage til artiklen: 14 myter om moderne teknologi.
Computerworld News Service: Løgn-o-meter: 3,0 ud af 5.
Den letteste måde at få sin identitet stjålet på er ved at klikke på et link i en phishing e-mail og naivt overlevere sine personlige oplysninger.
Men at skrive dinbank.dk i en browser er ingen garanti for, at du ikke bider på phiskerens krog.
Der er mindst to farer, som stadig ligger og lurer, siger Dave Jevans, som er formand for organisationen Anti-Phishing Working Group.
Den første fare er "pharming" eller "domænenavns-forgiftning ", som går ud på, at cyberkriminelle beslaglægger helt almindelige hjemmesiders adresser og i stedet leder den intetanende bruger over til en falsk side.
Pharming-angreb kan have alvorlige konsekvenser for mange mennesker, for eksempel lykkedes det nogle cyberkriminielle at beslaglægge 50 bankers hjemmesider i februar i år.
Dave Jevans råder brugere til at gå uden om bankens forside og i stedet lave et bogmærke på den sikre log-in side –den skal starte med https:.
Man skal derudover altid være opmærksom på de advarsler, man får fra sin browser, hvis den for eksempel siger, at sidens sikkerhedscertifikat er ugyldigt, kan være, at hackerne er nået dybere ind i siden.
Den anden fare er virus og orme, som kan forårsage de samme problemer som phishing ved at omskrive din pcs host-fil eller på anden vis tage kontrol over din browser.
Man kan dog gøre flere ting for at beskytte sin computer mod virus og orme, siger Fred Felman, der er marketingschef for MarkMonitor, som leverer brand og bedrageribeskyttelse til Fortune 500 firmaer.
I følge Fred Felman kan man reducere risikoen for at blive ramt, hvis man sørger for at holde sit system lukket, sin firewall oppe og sine virusscannere opdateret.
Tilbage til artiklen: 14 myter om moderne teknologi.
Oversat af Ditte Thøgersen