Åbne standarder prioriteres lavt blandt it-cheferne

Danske it-chefer i både den offentlige og den private sektor vender ryggen til de åbne standarder.

Blot to procent af 325 it-chefer og it-relaterede nøglepersoner i stat, kommuner, regioner og private virksomheder svarer i en ny undersøgelse, at de ser skiftet til åbne standarder som det vigtigste it-strategiske spørgsmål i det kommende år.

Folketingets it-ordførere har eller vedtaget, at åbne standarder skal være grundstenene, når offentligt ansatte danskere fra 2008 klikker sig ind i et dokument.

"Det er en politisk hensigtserklæring, som alle kan se det fornuftige i, men som ikke løser nogle it-mæssige problemstillinger nu og her. Derfor prioriteres spørgsmålet ikke højere," mener Per andersen, der er direktør i analysehuset IDC Nordic.

Måske om nogle år

Om tre til fem år mener 21 procent af deltagerne i undersøgelsen, at spørgsmålet om åbne standarder bliver vigtigt.

"Arkitekturomlægninger er noget, der skal ses på den lange bane, og derfor stiger opmærksomheden over tid," forklarer Per Andersen.

De tre vigtigste områder er ifølge undersøgelsen implementering af processtyringsværktøjer, konsolidering af basal it-infrastruktur og udbredelse af Service Level Agreements internt i organisationen.

Temperaturmåler på it-debatten

Det er Center for digital forvaltning (CEDI), som har på vegne af KMD har udarbejdet analysen Digitaliseringsbarometret.

Analysen skal tager temperaturen på udvalgte temaer i relation til den offentlige og private digitaliseringsindsats blandt it-cheferne.

Det digitale barometer er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt 325 it-chefer og it-relaterede nøglepersoner i stat, kommuner, regioner og private virksomheder.

I spørgeskemaet er it-cheferne blevet bedt om at forholde sig til en række spørgsmål inden for fem brede hovedtemaer – service, effektivisering, ledelse, it-strategiske udfordringer og strukturreformen.

Temaerne er ifølge CEDI valgt, fordi de alle har været gennemgående for debatten om og arbejdet med digitalisering gennem de seneste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere