BREAKING:Region Syddanmark skal betale historisk stor bøde for grove overtrædelser af GDPR

Artikel top billede

Stallman på krigsstien efter GPLv3-lancering

Den legendariske open source-forkæmper, Richard Stallman, forsøger igen at forklare verden, hvorfor man skal droppe Mircosoft og Apple og bruge open source i stedet.

Computerworld News Service: Formanden for Free Software Foundation, Richard Stallman, siger ved frigivelsen af gruppens version 3 af rettighedsaftalen, General Public License, at virksomheder er ”fjollede,” hvis de ikke bruger fri software og teknologi.

Richard Stallman mener, at man hæmmer virksomhedens innovation og sikkerhedsniveau, hvis man kun bruger proprietære produkter.

Han mener, at man bliver mindre afhængig af softwareproducenten, hvis man bruger de mange forskellige frie produkter, når der skal løses problemer i virksomheden.

Da GNU-faderen viftede champagnen væk og mumlede noget om, at han ikke er så vild med de dyre dråber, blev det hurtigt tydeligt, at den legendariske hacker og græsrods-udvikler hellere ville overtale it-verdenen til at bruge open source, end han ville fejre den nye version af open source-aftalen.

Menneske-rettigheder

Richard Stallman mener, at gruppens arbejde i virkeligheden handler mere om menneskerettigheder end om teknologi-debatten.

Richard Stallman peger på forskellige farer, han ser ved produkter som Windows Vista.

Som eksempel mener han, at det burde være ulovligt for Microsoft at tvinge folk til at opdatere ved at fjerne støtten til de ældre versioner af et produkt.

Et andet centralt punkt for FSFs arbejde er modstanden mod de såkaldte Digital Rights Management teknologier, som er bygget ind i både Microsoft og Apples produkter.

"Virksomhederne vil opleve noget besvær i begyndelsen, når deres systemer skal lægges om, men det får de tilbage på længere sigt i kontrol og økonomiske besparelser,” siger Richard Stallman.

Som sine forgængere er GPL version 3 en licensmodel til brugere af fri software, som giver brugeren tilladelse til at foretage ændringer i softwaren, uden at brugeren behøver at frygte en copyright sag.

Sanjoy Mahajan underviser på MIT og er ikke i tvivl om, at virksomheder kan få gavn af open source software.

”Det er meget lettere at finde eventuelle sikkerhedshuller og at bygge nye tilføjelser til gamle programmer, så det passer til lige det, man har brug for,” siger han.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere