Internettet i knæ under orme-angreb

Det værste virus-angreb i 18 måneder, siger eksperter om ormen SQL Slammer, som tvang internettet i knæ over store dele af verden lørdag morgen.

Indhold

Mens de danske internet-brugere sov eller var på vej ud af sengen, voldte en orm med navnet SQL Slammer skade over hele internettet, og tvang nettet i knæ lørdag morgen. Værst gik det udover Sydkorea, hvor størstedelen af de nationale netværk gik fuldstændigt ned.

Da angrebet begyndte omkring klokken 6.30 lørdag morgen dansk tid, blev pakketabet på internettet målt til 20 procent. Det betyder at en ud af fem internet-pakker, som bærer data rundt på nettet, gik tabt.

På grund af det høje pakketab blev applikationer som IP-telefoni over internettet sat ud af kraft. Mange e-mail servere led også under de dårlige forbindelser.

I USA og Canada brød mange kontant-automater ned på grund af angrebet.

Ormen benyttede et kendt hul i Microsofts databasesoftware SQL Server 2000. Efter at have overtaget serveren, oversvømmer ormen nettet med pakker.

Ifølge sikkerhedskilder er ormen ikke farligt på den måde, at den sletter eller videresender data. Men ormen er særdeles aggressiv i måden, den spreder sig selv på.

Ormen er allerede blevet sammenlignet med Code Red, den hidtil værste orm i internettets historie. Omkostningerne ved Code Reds ødelæggelser er blevet opgjort til over 13 milliarder kroner.

Sikkerhedsorganisationen CERT har udsendt en meddelelse angående SQL Slammer, og Microsoft har ligeledes udsendt en sikkerhedsbulletin.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere