Portalen Groupcare lever stadig, men var sidste år lidt af et smertensbarn for virksomheden bag af samme navn.
Virksomheden Groupcare fik nemlig et underskud på lidt over en million kroner, fordi omlægningen fra ASP til .NET ikke blev færdig til tiden.
Med til historien hører, at virksomheden har bogført alle omkostninger i år 2006 og siden har gennemført en kapitalforhøjelse på halvanden million kroner.
"Vi har taget alle slagene i 2006. Vi skal nok få et godt 2007," beroliger den ene af selskabets to direktører, Niels Kaae.
Portalen, der samlede fodboldklubben
Portalen Groupcare er kendt af flere hundrede tusinde danskere, der gennem tiden har brugt sitet til at dele billeder, kalender og e-maillister med de andre i fodboldklubben eller klanmedlemmerne i et onlinespil.
Med tiden har portalen salgsmæssigt flyttet fokus mod større organisationer med mange medlemmer eller andre interessenter, som har behov for samarbejdsværktøjerne. For eksempel kommuner eller fagforeninger.
Netop dette er også hovedårsagen til skiftet fra ASP til .NET, da de større organisationer har efterlyst bedre muligheder for at implementere Groupcare i deres eget system, i stedet for at benytte portalen.
"Husk nu kulturforskellene"
Konverteringen blev lagt ud til et nyt udviklingscenter i Bangladesh, og det krævede en del flere ressourcer end forventet.
"Det er såre trivielt at sige: "Husk nu kulturforskellene." Ja, ja, det skal vi nok, og så gik vi i gang. Det endte med at tage lang tid," siger Niels Kaae.
Især svartiderne viste sig at blive en stor udfordring, og de er først for nyligt kommet ned på et acceptabelt niveau. Den nye version af Groupcare er derfor først nu klar til at blive lanceret.
Portalforretningen blev overhalet
I mellemtiden er portalforretningen blevet overhalet af et andet stykke foreningsssoftware, som Groupcare har købt fra KMD. ForeningPro indeholder for eksempel kursussystem og medlemsregistrering til de samme slags virksomheder, som portalen.
Også ForeningPro bliver omskrevet til .NET, men denne gang foretages arbejdet i København. Samtidig skifter produktet navn til Membercare.
Integrationen af de to virksomheder har ikke været problemfri, men Groupcare har nu store forventninger til købet af software-enheden.
"Vi har den stærkeste vision i det her marked. Med ForeningPro har vi de interne funktioner, og vi integrerer det med de eksterne funktioner i portalen," siger Niels Kaae.
"Vi leverer alt, hvad en forening kan ønske sig."
Outsourcing i vækst
De dyre lærepenge i Bangladesh har dog medført et helt nyt forretningsområde, som ikke handler om foreninger.
Groupcare har lært af sine fejl med konverteringen og tilbyder nu outsourcing af Java- og .NET-opgaver i Bangladesh.
Det skal bidrage til et væsentligt bedre resultat i 2007. Virksomheden regner med en stigning i omsætningen på 25-50 procent og et positivt resultat.
Groupcare har bedt Computerworld gøre opmærksom på, at selskabet Groupcare A/S er omdannet fra et driftsselskab til et tomt holdingselskab. Vi har fjernet tallene fra regnskabsboksen, men den sammenlignelige bruttofortjeneste er på 12.058.000 kroner, og virksomheden har gennemsnitligt 60 fuldtidsarbejdere i alt.