Artikel top billede

S vil give penge til ODF-forsøg

Socialdemokraten Sophie Hæstorp Andersen vil stå klar med penge til de kommuner og regioner, som vælger at skifte til ODF-formatet.

ODF-forsøg skal bakkes op af et økonomisk sikkerhedsnet.

Det mener Socialdemokraterne. der foreslår, at der skal gives en underskudsgaranti til ODF-forsøg for at sikre reel konkurrence mellem de to dokumentstandarder ODF- og Open XML.

I de seneste måneder har folketingets beslutning om at indføre åbne standarder medført en ophedet diskussion om dokumentstandarder.

Valget står mellem ODF, OpenXML eller begge to. Nu er it-ordførerne sammen med Videnskabsminister Helge Sander tæt på en aftale, som angiveligt betyder, at der i de næste to år er to standarder.

I juli 2009 skal politikerne så igen vurdere situationen.

Penge til forsøg

Socialdemokraternes it-ordfører, Sophie Hæstorp Andersen, bakker aftalen op, men har samtidig fremsat et nyt forslag.

Hun mener, at det er nødvendigt med en underskudsgaranti for de myndigheder og institutioner, der går forrest i brugen af ODF-standarden.

"Hvis det ikke i første omgang kan lade sig gøre at holde det udgiftsneutralt, så synes vi, at det er en god idé at bruge nogle penge på at sikre konkurrence," siger hun.

Sophie Hæstorp Andersen vil finansiere underskudsgarantien med midler fra den salget af den seneste frekvens til trådløst bredbånd.

Den auktion indbragte 117 millioner kroner.

"Vi havde ikke regnet med at få så meget ind, så det kan bruges til at støtte de åbne standarder," mener Sophie Hæstorp Andersen.

Socialdemokraternes forslag ligger uden for Folketingets beslutningsforslag om standarder, hvor et af kernepunkterne netop er, at de nye standarder skal være udgiftsneutrale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere