Islandsk ejede Kerfi skød langt over målet i sidste års budget. Virksomheden vurderede, at driftsresultatet ville vokse med knap tre millioner kroner. I stedet blev resultatet et minus på 3,1 million kroner.
I forhold til året før, hvor resultatet af den primære drift var 3,2 millioner kroner millioner, er der altså tale om en tilbagegang på godt seks millioner.
"Vi skruede forventningerne om indtjening i vores konsulentforretning for højt op. Budgettet holdt ikke, og derudover kunne vi heller ikke skaffe nok konsulenter," forklarer Carsten Egeberg, administrerende direktør, Kerfi.
Tre direktører sagde op
Derudover kostede det også Kerfi en god slat penge, at tre direktører forlod selskabet i første halvår sidste år, og at selskabet i løbet af hele året skiftede 20 af 70 medarbejdere ud.
"Nogle havde ikke lyst til at være her mere, og andre duede ikke," konstaterer Carsten Egeberg.
Han vurderede for et år siden, at Kerfis omsætning ville vokse med 80 procent i 2006, og at driftsresultatet ville skyde i vejret med 90 procent.
"Omsætningen holdt, fordi vi overtog Commitment i slutningen af 2005, og den omsætning blev så lagt oven på vores i 2006, men på grund af problemerne med konsulentforretningen endte vi altså med et ærgerligt årsregnskab," erkender Carsten Egeberg.
Beskeden stigning
Egeberg forventer, at Kerfi kommer lukrativt igen i år med en stigning i produktsalget på op mod 10 procent og en beskeden stigning i konsulentforretningens omsætning.
"Vi skyder efter at nå en omsætning på omkring 262 millioner kroner, hvilket er 15-20 millioner mere end sidste år," siger Kerfi-chefen.
Driftsresultatet ventes at lande på cirka 6,5 millioner kroner, men Egeberg vil ikke være konkret, når det gælder indtjeningen ud over, at der "bliver overskud."
85 procent hardware
Kerfi baserer stadig op mod 85 procent af omsætningen på salg af hardware og render ofte ind i konkurrenter som eksempelvis Netkoncept, Datacon, Com-IT og i2i.
Sidste år overtog Kerfi aktiverne i Commitment Data og købte derudover Work IT og Data Rex.
I år skal der vokses organisk, der er ifølge Carsten Egeberg ingen planer om at købe yderligere op.