Artikel top billede

Apple løfter sløret for tekniske forbedringer i iPhone

Når Apples længe ventede iPhone rammer butikkerne i slutningen af juni, bliver det med en kraftig forøget batteri-kapacitet. Det er blot en af en stribe forbedringer.

Computerworld News Service: Apples kommende iPhone skal kunne holde til otte timers tale.

Forøgelsen fra fem til otte timer bringer iPhone op på niveau med andre telefoner på markedet, mener Jeff Kagan, en uafhængig analytiker:

"God batterikapacitet er en af de afgørende egenskaber, kunderne efterspørger ved en telefon. Ingen vil have en død telefon, og så betyder det ikke noget, at den er det sidste skrig på markedet.", siger Jeff Kagan.

Apple har desuden meddelt, at hele overfladen på fronten af telefonen, herunder det 3,5" store display, bliver opgraderet fra plastik til glas af optisk kvalitet, der giver et klarere billede og gør telefonen mere modstandsdygtig overfor ridser.

Potentielle iPhone-brugere har ifølge Apple været bekymrede for, om touch-displayet er slidstærkt nok til kun at blive betjent med fingrene.

Standby i over ti dage

iPhone bliver den femte telefon på markedet med et glasdisplay.

Andre nyligt lancerede produkter med glasoverflade er Nokias N95, Samsungs Blackjack, Blackberry Curve 8300 og Treo 750 fra Palm.

Med det nye, opgraderede iPhone-batteri kan man surfe på internettet i seks timer, afspille videoer i syv timer, afspille lyd i 24 timer eller være standby i 250 timer.

Det er en forbedring på alle fronter i forhold til det batteri, Apple knyttede til telefonen i januar.

Pilfingeren i os alle

Fra Apples side har man ikke givet nogen konkret grund til, hvorfor batteriet er blevet styrket op til lanceringsdatoen.

Men ifølge en Apple-talskvinde var oplysningerne i januar kun "foreløbige estimater".

Hun bekræfter imidlertid, at energi-softwaren er blevet ombygget med henblik på øget strømbesparelse.

Jeff Kagan mener, at iPhone-ejerne vil bruge telefonen flittigere, end forbrugere med mere traditionelle telefoner i lommerne:

"Skærmen ser tjekket ud og nærmest opfordrer dig til at røre og pille ved den. Og det kommer til at suge al energi ud af telefonen. Nu må vi så se, om den udvidede batterikapacitet rækker," siger Jeff Kagan.

Oversat af Pola Rojan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere