Nethandel-gigant stopper al annoncering på Google

En af verdens største net-butikker trækker sine betalte søgeannoncer tilbage fra Googles AdWords-netværk.

Computerworld News Service: Verdens største net-auktion, eBay, trækker alle betalte søgeannoncer i USA tilbage fra Googles AdWords-netværk, men beholder og sine AdWords-kampagner uden for USA, fortæller talsmand for eBay, Hani Durzy.

Hani Durzy beskriver beslutningen om at trække annoncerne tilbage som en del af et forsøg, eBay er i gang med, for at finde ud af, hvordan man bedst kan allokere annonce- og marketingbudgettet.

Svar på tiltale

En kilde fortæller dog, at beslutningen er eBay-ledelsens reaktion på Googles beslutning om at holde et protestarrangement på samme tid som afholdelsen af eBay Live, som er virksomhedens årlige konference for forhandlere.

Google har forsøgt at komme i medierne for at markedsføre festen, der er rettet mod eBay-forhandlere, der er vrede over, at eBay ikke tillader dem at bruge Googles online transaktionssystem Checkout.

EBay Live starter torsdag aften i Boston, og Googles protestarrangement foregår på samme tid og sted.

Ifølge kilden udvikler situationen sig hurtigt, og højtstående eBay-direktører holder møder lige nu for at diskutere beslutningens omfang.

Repræsentanter fra eBay siger, at Checkout, som blev præsenteret for et år siden, endnu ikke er tilstrækkeligt gennemprøvet, mens Google-talsmænd hævder, at eBay bare forsøger at beskytte sit eget online betalingssystem PayPal.

Hani Durzy udtaler, at Ebays beslutning om at reallokere budgettet til annoncer på Google ikke har noget med Checkouts protestarrangement at gøre, men han indrømmer, at Googles arrangement ikke er populært hos eBay.

Han fortæller, at beslutningen ikke er usædvanlig, men noget man gør på tværs af de forskellige marketing-kanaler, der bruges.

Men han erkender, at man hos eBay er skuffet over, at Google har valgt netop dét tidspunkt til at trække sig fra eBays årlige arrangement, som giver online-sælgere muligheden for at få indsigt i, hvordan de kan få deres virksomhed til at vokse i eBay og andre kanaler.

Forholdet mellem eBay og Google har været anstrengt de senere år, fordi Google er gået fra at være en partner til at være en konkurrent med nye produkter som Checkout og registreringsservicen Google Base.

Partnerskab

I maj sidste år indgik eBay og Yahoo et omfattende partnerskab, som blandt andet gjorde Yahoo til en mere eksklusiv udbyder af søge- og visningsannoncer på eBays sider i USA.

Selvom Google tilbyder en lignende funktion på eBay-sider uden for USA, blev alliancen mellem eBay og Yahoo opfattet som et defensivt træk mod Google.

Ifølge Hani Durzy har EBay ikke fastsat en tidsplan for, hvornår de betalte søgeannoncer i Googles AdWords-system i USA bliver genindført, fordi det kræver tid at vurdere tilbagetrækningens virkning.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere