Microsoft og Linuxbevægelse sammen om miljø-it

Et samarbejde mellem en række af verdens store it-selskaber skal inden 2010 reducere CO2-udledningen fra it med samme mængde, som 11 millioner biler producerer.

I en sjælden alliance er Microsoft og The Linux Foundation gået sammen om at sænke verdens it-energiforbrug.

Begge parter er trådt ind ind i The Climate Savers Computing Initiative, som Intel og Google i dag har stiftet.

Planen er reducere CO2-udledningen fra it-udstyr med 54 millioner tons, det samme som 11 millioner biler producerer, inden kalenderen viser 2010.

Det burde i følge virksomhederne betyde en besparelse på cirka 30 milliarder danske kroner på verdensplan.

"Vi beder virksomheder og privatpersoner verden over om at slutte sig til os og indfører bedre kontrol med energiforbruget fra it-udstyr samt købe energieffektive computere," siger Urs Holzle, senior vice president i Google i en pressemeddelelse.

It kan gøre mere

Den opfordring er blevet hørt i industrien.

Flere af verdens største it-virksomheder har tilsluttet sig Climate Savers Computing Initiative, der blandt andet tæller hardwareproducenter som IBM, Dell og HP.

Sammen skal de mange medlemmer udvikle ny teknologi, der kan være med til at hæve overliggeren, når det kommer til energiforbrug i pc'er og servere.

"Computere har hjulpet os til at tage store skridt mod en mere effektiv verden med færre rejser, mere produktivitet, online-transaktioner med mere. Med vi kan gøre endnu mere med den nyeste teknologi til energibesparelser," siger Pat Gelsinger fra Intels digitale virksomhedsgruppe i en pressemeddelelse.

Større krav til strømforsyninger

De økonomiske besparelser og tilhørende lavere CO2-udslip vil virksomhederne nå ved gradvist at løfte kravene til hvor meget energi it-udstyr må bruge.

I første omgang vil organisationen følge kravene fra amerikanske Energy Star, der netop er blevet strammet, men i de kommende år vil de mål blive overgået. Blandt andet vil organisationen løfte kravet til effektiviteten i strømforsyningen fra 80 procent, som Energy Star foreskriver, til 90 procent i 2010.

For servere skal samme overligger hæves fra 85 procent til 92 procent inden 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere