Kort nyt: Sogeti, Celenia, receptserver, KMD, skolekaos

Capgemini etablerer Sogeti i Norge. Celenia Software får ny direktør. Leverandør fyret fra nedbrudsramt receptserver. Ny aftale åbner KMD's fagsystemer. Elever tester videre uden resultater

Capgemini etablerer Sogeti i Norge

Capgemini-gruppen samler sine aktiviteter inden for test og etablerer Sogeti i Norge. Virksomheden bliver ifølge en pressemeddelelse det første og eneste konsulenthus i Norge med et dedikeret fokus på testydelser. Sogeti er en selvstændig virksomhed i Capgemini-gruppen med 18.000 ansatte i 14 lande. I Norge er det målet at blive 150 medarbejdere i løbet af to år.

Celenia Software får ny direktør

Henrik Kristiansen overlader den daglige ledelse af Celenia Software til Rex A. Clausager for i stedet at fokusere på udviklingen af virksomheden. Celenia Software, som har hovedkvarter i Aalborg og udviklingsafdelinger i Ukraine, beskæftiger sig med Microsoft Dynamics forretningssystemer. Henrik Kristiansen har stået i spidsen for Celenia Software, siden han stiftede selskabet tilbage i 1999.

Leverandør fyret fra nedbrudsramt receptserver

Et større it-nedbrud i sidste uge får konsekvenser for it-selskabet Mach. Det skal ikke mere stå for at skabe forbindelsen mellem de praktiserende læger og den centrale receptserver, skriver epn.dk. Nedbruddet betød, at tusinder af danskere måtte vente mindst en dag på at få udleveret medicin. Lægemiddelsstyrelsen har givet opgaven med at rette op på forbindelsen til KMD. Selve receptserveren er placeret hos IBM, som beholder sine nuværende opgaver.

Ny aftale åbner KMD's fagsystemer

It-virksomhederne KMD og Fujitsu indleder et samarbejde, der går ud på, at Fujitsu’s e-Doc skal kunne "tale" med KMD's sags- og fagsystemer. Kommunerne efterspørger sådanne sammenhænge, der letter det frie leverandørvalg. Samarbejdet sætter yderligere tempo på integrationsarbejdet på ESDH-markedet. Arbejdet tager udgangspunkt i de eksisterende FESD-standarder, og integration af webservices vil følge standarden indenfor dataudveksling.

Elever tester videre uden resultater

Alle 6. og 8. klasse elever skal testes i matematik, fysik/kemi og læsning, men det it-baserede system afleverer stadig ingen resultater til lærerne. Problemet har eksisteret siden 1. maj. Sidst i maj lovede Skolestyrelsen, undervisningsministeren og leverandørerne, at problemet snart ville være løst, men i dag kan Skolestyrelsen stadig ikke fortælle et præcist tidspunkt. Oprindeligt skulle lærerne kunne se elevernes resultater den følgende dag. Testsystemet er leveret af et konsortium med Cowi i spidsen, der også leverede afgangsprøvesystemet, der blev ramt af et nedbrud under 9. klasse elevernes biologiprøve.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere