Det kan godt være, at Butlernetworks har fat i det, mange anser som fremtidens bredbåndsteknologi, men virksomheden betaler så sandelig også prisen for at være en del af eventyret.
I forsøget på at opbygge en landsdækkende infrastruktur til bredbånd via WiMAX og FWA-teknologi, har Butlernetworks i de seneste fem år investeret mere end 300 millioner kroner.
Men det er tilsyneladende for tidligt at høste gevinsterne, for i det netop offentliggjorte regnskab for 2006 har Butlernetworks et underskud på 50,7 millioner kroner.
Det koster at udbygge
Alligevel er der grund til optimiste, mener administrerende direktør Søren Støvring-Hallsson.
"Målet er, at vi inden for nogle år skal nå et positivt resultat, men vores resultat påvirkes jo af, at vi har udbygget vores net meget kraftigt de seneste par år. Det er klart, at det koster noget, men når man så har lavet den udbygning, går det relativt hurtigt med at få nye kunder," siger Søren Støvring-Hallsson.
Han peger på, at selve driftsresultatet blev fordoblet i 2006 til 7,3 millioner kroner, og at det dermed var virksomhedens bedste år hidtil.
Kræver investeringer
I alt investerede Butlernetworks 54,6 millioner i infrastrukturen i 2006. Pengene blev blandt andet brugt på at udbygge WiMAX-netværket og den tilhørende backbonestruktur.
"Dels bygger vi et fibernet til at transportere de store mængder data. Dels skal der bygges nogle basestationer, og der skal installeres udstyr ude hos kunderne," forklarer Søren Støvring-Hallsson.
Butlernetworks arbejder også på at udvikle et mobilt bredbåndsnetværk, B/Mobile, der skal køre på flere forskellige netværksteknologier med automatisk roaming.
Virksomhedens mål er at levere totalløsninger til erhvervslivet, så kunderne har en bredbåndsforbindelse ved hånden, uanset om man er på farten eller på kontoret.
Overhalet af udviklingen?
Siden Butlernetworks kom til verden ved årtusindskiftet, har bredbåndsindustrien dog udviklet sig kolossalt. For det første er priserne på ADSL-bredbånd raslet net, samtidig med at hastighederne er skudt i vejret.
For det andet er elselskaberne trådt ind på bredbåndsscenen med fiberbredbånd, der ligesom Butlernetworks' produkter passer godt til erhvervslivet.
For det tredie har teleselskaberne lanceret mobile bredbåndsprodukter i form af EDGE, 3G og nu også Turbo 3G (HSDPA).
Alligevel er Søren Støvring-Hallsson ikke bange for, at virksomhedens millioninvesteringer skal vise sig at være forgæves, fordi kunderne er forsvundet til andre virksomheder.
"Vi føler faktisk, at vi får de kunder, vi havde forventet, og vi oplever vækst. Det er fuldstændig rigtigt, at der er mange gode ADSL-tilbud, men det er asymmetriske forbindelser (hurtigere download end upload, red.), og vi henvender os kun til erhvervslivet, der i meget stor grad efterspørger symmetriske forbindelser," siger Søren Støvring-Hallsson.
Butlernetworks dækker i dag cirka 90 procent af Danmark. Virksomheden har omkring 60 ansatte.