Sony og Philips klar med bøjelige OLED-skærme

To af verdens største producenter af fladskærme, Sony og Philips, har løftet sløret for hver deres bøjelige farvefladskærm. Se præsentationen her.

Computerworld News Service: Sony og Philips kan begge fremvise prototyper på bøjelige fladskærme, som inden længe kan være på vej ud i butikkerne.

Sonys prototype er en skærm på 2,5 tommer og med en opløsning på 160 gange 120 pixels. Skærmen kan bøjes til en halvcirkel og samtidig vise video.

Philips skærm er fire tommer og har en opløsning på 320 gange 240 pixels.

I modsætning til Sony har Philips kun fremvist et billede af skærmen i funktion. På billedet er skærmen kun bøjet en lille smule.

Solid og let skærm

Fladskærme er typisk bygget på tynde glasplader, men Sony og Philips skærme er lavet af henholdsvis plastik og metal. Det gør det muligt at bøje skærmen men det giver samtidig en række problemer. Sonys demonstration afslørede flere pixelfejl i skærmen.

Skærmene har dog også andre fordele end de er bøjelige.

"Disse skærme er også solide og lette," siger Paul Semenza, der er analytiker i iSuppli.

Han mener, at det kan få andre kunder på banen, der er interesseret i andet, end at skærmene er bøjelige.

Skærmene er forskellige fra de LCD- og PDP-skærme, som benyttes i dag.

OLED-pixels anvender et organisk materiale, der selv udsender lys, så der er ikke behov for baggrundsbelysning.

Det betyder, at skærmen både bruger mindre strøm og er tyndere. OLED er også bedre til at vise hurtige bevægelser.

Se video af præsentationen af Sonys skærm:

Oversat af Christian Carlsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere